Aveam untura ramasa de la seadas si pentru a face ceva dulce pentru micul dejun cu o cana de lapte sau un cappuccino merg bine gogosi simple sau cu gem.am facut un luat din circa ,din ochi ,2 oua aproape 1kg fina ,un plic drojdie uscata ,125 gr untura ,3-4 linguri zahar ,esenta vanilie si coaja de lamaie adaugand lapte caldut pana cand se formeaza un aluat bun de intins cu sucitorul,l -am acoperit si l-am lasat la crescut ,dupa ce si-a dublat volumul am intins o foaie de circa 1cm grosime cu ajutorul unei forme am decupat gogosile si le-am pus intr o tava tapetata cu hartie de copt ,acoperita cu pelicula le-am lasat sa cresca f mult ,am uitat de ele cred vreo 2 ore ,unse apoi cu ou batur cu putin lapte si coapte la foc moderat in cuptorul preincalzit .maine dimineata asteapta cuminti pe masa sa le umplem cu gem de fructe de padure
Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.
Commenti
Posta un commento