Aveam untura ramasa de la seadas si pentru a face ceva dulce pentru micul dejun cu o cana de lapte sau un cappuccino merg bine gogosi simple sau cu gem.am facut un luat din circa ,din ochi ,2 oua aproape 1kg fina ,un plic drojdie uscata ,125 gr untura ,3-4 linguri zahar ,esenta vanilie si coaja de lamaie adaugand lapte caldut pana cand se formeaza un aluat bun de intins cu sucitorul,l -am acoperit si l-am lasat la crescut ,dupa ce si-a dublat volumul am intins o foaie de circa 1cm grosime cu ajutorul unei forme am decupat gogosile si le-am pus intr o tava tapetata cu hartie de copt ,acoperita cu pelicula le-am lasat sa cresca f mult ,am uitat de ele cred vreo 2 ore ,unse apoi cu ou batur cu putin lapte si coapte la foc moderat in cuptorul preincalzit .maine dimineata asteapta cuminti pe masa sa le umplem cu gem de fructe de padure
Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi
Commenti
Posta un commento