Primul cremsnit a disparut imediat ....ca sa fac altul nu aveam chiar toate ingredientele de la primul asa ca m-am invartit un pic printre ingredientel din frigider ....aluat foetaj doar un pachet dar aveam si un pachet de aluat fraged aasa ca le -am copt pe amandoua aluatul fraged care e mai crocant l-am folosit la baza si cel foetaj deasupra.Pt crema aveam doar ingrediente pt jumatate de reteta asa ca am folosit si fructele de padure congelate si cu zahar ,gelatina am facut un disc pe care l-am pus in congelator si asa congelat l-am pus in mijlocul cremei cand am montat prajitura .....un dulce bun bun
Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.
Commenti
Posta un commento