Passa ai contenuti principali

Focaccia cu ton si rosii cherry




O tarta simpla ,delicioasa ….
Ingrediente-500 gr faina de calitate ,eu am folosit manitoba,cea care se foloseste pentru cozonac,ca sa iasa pufoasa,10 drojdie proaspata,o lingurita rasa de sare,30 ml ulei floarea soarelui,circa 300 ml apa calduta
Se pune drojdia in putina apa calduta sa se dizolve apoi se framanta un aluat din toate aceste ingrediente adaugand apa putin cate putin,trebuie sa rezulte un aluat nu prea tare,se acopera cu un prosop la loc cald si se lasa sa dospeasca .Intre timp se desfac 2-3 cutii de ton se scurg de ulei si se spala 5-6 rosii cherry,se taie rosioarele in patru.Se tapeteaza o tava cu hartie de  copt ,pe hartia de copt punem un strat de ton si rosiile taiate in sferturi,se rastoana apoi aluatul dospit pe masa de lucru,atentie,nu folositi sucitorul pentru a intinse aluatul ,usor cu ajutorul mainilor presati usor pana cand obtineti forma dorita ,eu am facut rotund ,dar se poate face si patrata tarta ,se aseaza apoi aluatul peste tonul si rosiile pregatite ,se preseaza usor cu degetele se pune un pic de ulei de masline deasupra si un praf de sare ,eu am mai adaugat si oregan,se lasa iar la dospit circa 40 minute apoi se coace la 200 grade pentru circa 30 minute,cuptorul sa fie deja incalzit ,se serveste rece sau calda.
Pofta buna!!!

Commenti

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele
Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.