Un tortulet de 5 kg,un tort cu diametrul 23 cm si cel mic 15 cm( 1,5 kg),
Ingrediente pandispan-un pandispan din 9 oua,9 linguri de zahar,9 linguri faina,5 linguri ulei,un praf sare,vanilia esenta.Se separa albusurile de galbenusuri se bat albusurile spuma cu un praf de sare cand sant batute bine se adauga jumatate din cantitatea de zahar si se mai mixeaza pana cand se topeste zaharul,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devine o spuma albicioasa apoi putin cate putin se adauga peste albusuri amestecand usor de jos in sus cu telul,se adauga apoi faina si uleiul ,vanilia,aceasta compozitie se imparte in tava de 23 si in tava de 15 cm se coc la foc moderat si se face proba cu scobitoarea pentru a vedea cand e copt
Crema de ciocolata alba 400 gr ciocolata alba de calitate,300 gr frisca lichida,3 gr gelatina in foi.Se pune intr-o cratita frisca si ciocolata taiata bucatele se amesteca oana cand se topeste cicoolata fara sa clocoteasca apoi separat se hidrateaza gelatina apoi se adauga in compozitie ,se lasa la rece pt cel putin 2 ore apoi se mixeaza pana cand devine o crema
Crema de gem la rece fara fierbiere-300 ml frisca lichida,6 gr gelatina foi,jumatate gem fructe de padure.se bate frisca ,se hidrateaza gelatina si se adauga peste frisca mixand la viteva maxima apoi se adauga gemul amestecand lejer
Pentru insiropat blaturile am facut un sirop dupa gustul meu ,apa,zahar ,coaja de lamaie si vanilie.In fiecare tort am pus doua straturi de crema ,blaturile taiate in trei straturi.Decorurile le-am facut din pasta de zahar
VREAU O RETETA DE TORT PTR BOTEZ , NEPOTZICA MEA DE LA GALATZI NASCUTA PE 1 .01.2015 ,DAR FARA GELATINE ...IN CREME .
RispondiEliminaNUMAI BINE , SANATATE
RODICA-GALATZI , REGGIO EMILIA ,ITALIA
rodica tortul asta are creme cu gelatina ,sant multe creme fara gelatina crema de vanilie,crema de mascarpone cu nutella,ganache de cicocolata ....
RispondiElimina