Passa ai contenuti principali

Ciambella cu mac ,gem de afine si glazura alba





 Ingrediente  380 gr faina,4 linguri seminte mac,180 gr unt moale,230 gr zahar,3 oua,sucul de la o portocala ,un plic praf de copt,250 ml lapte,un praf de sare,,unt si faina pt uns tava.

Glazura 1 albus,150 gr zahar pudra,cateva picaturi zeama de lamaie cat sa iasa o glazura ca o smantana mai groasa.

Se mixeaza zaharul cu untul pana devine spuma,se adauga unul cate unul ouale apoi celelalte ingrediente,se obtine o compozitie ca de pandispan ,mai groasa putin,se tapeteaza o forma de cicmbella cu unt si faina si se pune compozitia,se coace la foc moderat se face proba cu scobitoarea,cand e gata se lasa  sa se raceasca in forma apoi se rastoarna,rece se taie in trei ,atentie ca se sfarma usor,nu trebuie insiropat,se pune un strat peste care se adauga un strat de gem,foaie blat ,gem si foaie blat ,peste ultima foaie blat se toarna glazura (preparat amestecand cele trei ingrediente).Esuper buna ,se poate folosi si alt tip de gem.

Commenti

  1. Immm ce bine arata. Cu siguranta am sa incerc si eu.
    Sa ai weekend fain.

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)