Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.
Vai de mine, nu poti sa-mi faci asa ceva la ora asta! Matusa mea face faguri si nuci, imi aduc aminte ca le facea cand eram eu copil, le tinea la rece in camera "buna" si cand mergeam la ea, ne aducea pe un platou si mancam pana nu mai puteam atat de bune erau!
RispondiEliminaDe mult tot vreau sa-mi iau forme, dar din pacate nu gasesc, trebuie sa mai caut, de fapt trebuie sa-i mai readuc aminte mamei sa caute prin piata.
Superbe!