Passa ai contenuti principali

Albusuri reciclate in chec bicolor






Ingrediente 1 cana mare albusuri,1 cana faina,un praf sare ,3/4 cana zahar,un plic praf de copt,,coaja de lamaie ,esenta rom si vanilie,5 linguri ulei,ciocolata bucatele,cacao 3 linguri,ciocolata maruntita,se mai pot adauga si nuci sau stafide
Se bat spuma albusurile cu un praf de sare ,cand sant spuma ,batute foarte bine se adauga putin cate putin zaharul si se mixeaza inca putin pana se dizolva zaharul,se adauga apoi uleiul,praful de copt amestecat cu faina,jumatate se coloreaza cu cacao,se tapeteaza tava de chec cu hartie de copt se pune un strat de compozitie alba apoi cacao,alba cacao....in compozitie am adaugat bucatele de ciocolata si cateva bombonele colorate,le aveam prin casa .Se coace la foc moderat si se face proba cu scobitoarea

Commenti

  1. Cana mare inseamna cea de cca.250 ml ? Tare ma tenteaza checul pentru ca am o gramada de albusuri congelate si ar trebui folosite. Checul asta e usor de facut si arata tare frumos.

    RispondiElimina
  2. Arata foarte bine! O zi minunata!

    RispondiElimina
  3. da dorina eu cana aia mare de lapte am folosit-o,dar stii ce cred trebuie sa folosesti aceeasi cana pentru toate masuratorile ,deci poti folosi si o cana de 200 ,doar sa masori cu ea toate ingredientele,eu reteta asta o stiu de la matusa mea ,imi zicea o cana de faina ,o cana albusuri ,o cana zahar ,eu am pus mai putin,o cana de nuci cu stafide impreuna ,o zi buna

    RispondiElimina
  4. da dorina eu cana aia mare de lapte am folosit-o,dar stii ce cred trebuie sa folosesti aceeasi cana pentru toate masuratorile ,deci poti folosi si o cana de 200 ,doar sa masori cu ea toate ingredientele,eu reteta asta o stiu de la matusa mea ,imi zicea o cana de faina ,o cana albusuri ,o cana zahar ,eu am pus mai putin,o cana de nuci cu stafide impreuna ,o zi buna

    RispondiElimina
  5. adela mersi mult si eu iti doresc o zi minunata

    RispondiElimina
  6. Imi place blogul tau yaya6,dragut

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele
Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.