Jalebi sant gogosele dulci cu aroma de cardamom ce se servesc cu chai sau se pot servi si cu sarat,sant parfumate si crocante si au un gust rafinat,se prepara cu ocazia sarbatorilor religioase dar e si un dulce ce se vinde des pe strada
Ingrediente-400gr faina,20 gr gris,1 gr drojdie uscata,30 ml iaurt,300ml apa calduta,2 gr sofran,pentru sirop inca 200gr zahar si 150 ml apa si un sfert lingurita praf cardamom
Se amesteca faina,grisul,drojdia,iaurt si apa calduta ,se acopera si se lasa la loc cald circa 2 ore sa fermenteze.separat se prepara pe foc un sirop din zahar si apa cand fierbe se ia de pe foc si se adauga cardamomul si sofranul
Se pune ulei intr-o cratita,eu am improvizat instrumentul cu care am facut spiralele ,am folosit cutia de plastic de la mustar,am umplut-o cu aluat si cand uleiul este fierbinte se fac spirale sau alte forme din aluat,se prajesc ,nu foarte tare pana cand au o culoare maroniu deschis si apoi se pun in siropul de zahar si se lasa circa 2 minute ,se servesc calde ,sant minunate
Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi
humm deve ser mt bom gostei mt da cor mt bonita bjs
RispondiElimina