Passa ai contenuti principali

Paine curcubeu

 photo bh_zps33709390.jpg  photo fv_zps1d18a5de.jpg  photo tyu_zps9db54030.jpg  photo ee_zps9d39c128.jpg  photo 6_zpsb8004f15.jpg  photo 5_zps3f6f80e4.jpg  photo 4_zps81b3d05d.jpg  photo 3_zps0c071a82.jpg  photo 2_zps6e24dfd3.jpg  photo 1_zpsc36ed76f.jpg Paine alba

150 faina, 6 g de drojdie de bere, 5 g de zahar, 1 lingura ulei, 75 g de apa, un praf  di sare,se face un aluat si se pune in pelicola alimentara sa dospeasca


Paine galbena

150 faina , 6 g drojdie de bere, 5 g zahar, 1lingura ulei, 75 g de apa, 1 un plic sofran, 1 praf sare, se face un aluat si se pune in pelicola alimentara sa dospeasca


Paine rosie

150 faina, 6 g de drojdie de bere, 5 g di zahar, 1 lingura ulei, 25 g bulion, 50 g de apa, un praf sare, se face un aluat si se pune in pelicola alimentara sa dospeasca

Paine verde

150 faina, 6 g de drojdie de bere, 5 g di zahar, 1 lingura ulei, 200g de spanac fiert si mixat, un praf de sare  face un aluat si se pune in pelicola alimentara sa dospeasca

Paine neagra

150 faina, 6 g de drojdie de bere, 5 g di zahar, 1 lingura ulei, 50 gr masline negre mixate, un praf de sare face un aluat si se pune in pelicola alimentara sa dospeasca

Se lasa sa dospeasca circa o ora dupa care se ia aluatul negru se intinde cu ajutorul sucitorului,grosime circa 1 cm,se unge cu putina apa peste care se pune cel verde intins la fel ca si negru ,se unge cu putina apa si se continua tot asa cu celelalte culori,ca in foto,se taie apoi in trei si fiecare parte se rasuceste dandu-i forma din foto,un sul rasucit ,aceste trei suluri se pun fiecare in hartie de copt ,nu se strange hartia tare ,se rasuceste la margini,se pun cele trei suluri in tava si se mai lasa sa dospeasca la loc cald inca 15 minute ,se coc apoi in cuptorul incalzit la 220 grade pentru circa 20-25 minute.

Commenti

  1. wuau mas que maravilha de pao gostei mt bjs bd

    RispondiElimina
  2. Wow, absolut superb!! O idee excelenta si painica sanatoasa, colorata natural! BRAVO!!!

    RispondiElimina
  3. Ce super idee ai avut. Frumoase culori au iesit la paine ;)

    RispondiElimina
  4. Foarte interesanta painea asta , arata tare bine.

    RispondiElimina
  5. O reteta adaptata dupa Foodgawker

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.