Passa ai contenuti principali

Paine curcubeu

 photo bh_zps33709390.jpg  photo fv_zps1d18a5de.jpg  photo tyu_zps9db54030.jpg  photo ee_zps9d39c128.jpg  photo 6_zpsb8004f15.jpg  photo 5_zps3f6f80e4.jpg  photo 4_zps81b3d05d.jpg  photo 3_zps0c071a82.jpg  photo 2_zps6e24dfd3.jpg  photo 1_zpsc36ed76f.jpg Paine alba

150 faina, 6 g de drojdie de bere, 5 g de zahar, 1 lingura ulei, 75 g de apa, un praf  di sare,se face un aluat si se pune in pelicola alimentara sa dospeasca


Paine galbena

150 faina , 6 g drojdie de bere, 5 g zahar, 1lingura ulei, 75 g de apa, 1 un plic sofran, 1 praf sare, se face un aluat si se pune in pelicola alimentara sa dospeasca


Paine rosie

150 faina, 6 g de drojdie de bere, 5 g di zahar, 1 lingura ulei, 25 g bulion, 50 g de apa, un praf sare, se face un aluat si se pune in pelicola alimentara sa dospeasca

Paine verde

150 faina, 6 g de drojdie de bere, 5 g di zahar, 1 lingura ulei, 200g de spanac fiert si mixat, un praf de sare  face un aluat si se pune in pelicola alimentara sa dospeasca

Paine neagra

150 faina, 6 g de drojdie de bere, 5 g di zahar, 1 lingura ulei, 50 gr masline negre mixate, un praf de sare face un aluat si se pune in pelicola alimentara sa dospeasca

Se lasa sa dospeasca circa o ora dupa care se ia aluatul negru se intinde cu ajutorul sucitorului,grosime circa 1 cm,se unge cu putina apa peste care se pune cel verde intins la fel ca si negru ,se unge cu putina apa si se continua tot asa cu celelalte culori,ca in foto,se taie apoi in trei si fiecare parte se rasuceste dandu-i forma din foto,un sul rasucit ,aceste trei suluri se pun fiecare in hartie de copt ,nu se strange hartia tare ,se rasuceste la margini,se pun cele trei suluri in tava si se mai lasa sa dospeasca la loc cald inca 15 minute ,se coc apoi in cuptorul incalzit la 220 grade pentru circa 20-25 minute.

Commenti

  1. wuau mas que maravilha de pao gostei mt bjs bd

    RispondiElimina
  2. Wow, absolut superb!! O idee excelenta si painica sanatoasa, colorata natural! BRAVO!!!

    RispondiElimina
  3. Ce super idee ai avut. Frumoase culori au iesit la paine ;)

    RispondiElimina
  4. Foarte interesanta painea asta , arata tare bine.

    RispondiElimina
  5. O reteta adaptata dupa Foodgawker

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)