Ingrediente :
Reteta asta am ochit-o la jamila cuisine careia ii multumesc mult
- 1 kg de faina pentru dulciuri,aici se chiama manitoba
- 3 oua
- 225 gr zahar
- 450 ml lapte
- 2 pliculete drojdie uscata /50 gr drojdie proaspata,eu am folosit proaspata
- 50 ml ulei
- coaja de la o lamaie
- 1 esenta de vanilie
- o lingurita sare
Se amesteca drojdia cu doua linguri de zahar si se adauga putin lapte apoi se adauga cate putina faina amestecand contiuu pana cand devine ca o smantana groasa,se acopera cu folie alimentara si se lasa sa creasca 15 minute ,intre timp se pune faina intr-un lighean .se amesteca ouale cu zaharul ramas ,se incalzesta laptele,sa fie caldut nu fierbinte,peste faina se pune maiaua(drojdia crescuta),ouale batute cu zaharul,sarea,esentele ,coaja de lamaie,si se incepe framantarea adaugand cate putin lapte pana se incorporeaza tot laptele,la sfarsit se pune si uleiul,se acopera cu folie alimentara si se lasa la loc cald la dospit circa 1 ora,dupa o ora se imparte aluatul in doua parti egale ,se intinde fiecare se pune umplutura( nuca macinata cu 2 linguri cacao,trei linguri zahar,un pic de esenta rom si un pic de palte cat sa umezim compozitia),se ruleaza sul,facut cele doua suluri se impletesc apoi unul cu altulsi se pune in tava tapetata cu hartie de copt ,se lasa la dospit in loc cald si ferit de curenti de aer circa 30 minute ,se unge cu ou batut cu putin lapte si se coace la foc moderat circa 40 minute,daca se coace prea tare deasupra se acopera cu hartie,cand e gata se unge cu un sirop din zahar si apa caldut si se prezara apoi zahar pudra
Reteta asta am ochit-o la jamila cuisine careia ii multumesc mult
hum tao fofinho adorei bjs
RispondiEliminaMagnifique ta brioche elle donne envie ela évré, bravo
RispondiEliminaBisous
Ai facut sa para atat de simplu!:)
RispondiElimina3 felii,te rog.