Passa ai contenuti principali

Prajitura " Hulk"

 photo 3_zpsa190d777.jpg  photo 13_zps2b742760.jpg  photo 6_zps8d3b2891.jpg  photo 8_zps06cfe632.jpg  photo 14_zpsf85d13bf.jpg  photo 44_zps45c1831a.jpg  photo 46_zps1881da5a.jpg  photo 45_zps2bfd4110.jpg  photo 47_zps32400cb2.jpgIngrediente
4 oua
200gr. zahar
120 gr.unt
250 gr.faina
150gr. piure de kiwi
praf de copt,putina sare,zahar vanilat


Ouale se separa ,albusurile se bat spuma iar untul cu zaharul si galbenusurile cu putina sare se amesteca bine,apoi se adauga kiwi( kiwi le mixati inainte de a le pune ,nu inainte caci isi schimba culoarea se oxideaza ) , faina cernuta si amestecata cu praful de copt.La urma se incorporeaza albusurile si se pune in tava unsa si tapetata cu faina . Se coace la foc mediu .
Glazura-zahar pudra amestecat cu cateva picaturi de apa si colorant alimentar se adauga apa putin cate putin amestecand continuu pana cand devine de consistenta unei smantani ca o putem turna pe prajitura,dupa cateva minute se orneaza cu ciocloata alba topita

Commenti

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...