Passa ai contenuti principali

Mudcake cu crema de vanilie

 photo dd_zpsf694bee2.jpg photo ddd_zps9b11dede.jpg photo dddd_zps47f49719.jpg photo d_zpsb33b5b26.jpg

Ingrediente 150gr ciocolata amaruie,400 gr zahar,250 ml lapte,250gr unt,200 gr faina,un plic praf copt,100 gr cacao  amara,2 oua
Se topesc pe aburi sau la microunde untul,ciocolata,zaharul si laptele,se lasa apoi la racit,apoi se adapug pe rand faina ,cacao praful de copt si ouale,sa se obtina o compozitie fara cocoloase ,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se coc doua foi,se imparte aluatul in doua parti egale si se coc pe rand.


Ingrediente crema de vanilie-500 ml lapte,4 galbenusuri,50 gr zahar,esenta vanilie,50 gr faina(amidon de porumb sau de orez),50 unt
Se pune laptele la fiert ,intr-un castronel se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devine o spuma albicioasa se adauga faina si apoi se toarna compozitia in laptele fierbinte se amesteca continuu pe foc moderat pana cand se ingroasa crema la final se adauga esenta de vanilie ,se lasa la racit,cand e calduta se mai adauga 50 unt
Se asambleaza prajitura se lasa la rece si se taie apoi dupa bunul plac.

Commenti

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.