Passa ai contenuti principali

Desert dulce acrisor

 photo pp_zps8eb9e288.jpg
 photo v_zps5e426dcc.jpg  photo ll_zpsa3cdd5e5.jpg  photo kk_zps16fe674c.jpg  photo k_zps26dae4cd.jpg  photo rrrr_zpsa7e12918.jpg  photo p_zpsed7013ff.jpg  photo r_zps1a181b3c.jpg

Ingrediente-2 kiwi,3 felii ananas din compot sau proaspete,6 capsunele,mure,si cosulete din foi de placinta pentru decor,zahar pudra,bastonase de ciocolata
Se curata kiwi de coaja se taie in cubulete mici ,se spala capsunile si se taie si acestea in bucatele mici,se taie si ananasul cubulete.Separat se pregatesc cosuletele din foi de placinta se decupeaza forma de cosulet ,eu am avut o forma de plastic in forma de floricica ,apoi am pus foile de placinta taiate in forma de floare pe fundul unei canite de cafea si le-am pus la microunde la optiune aer,cateva minute pana cand prinde un pic de culoare si ia forma cosuletului,sau se pun in cuptorul normal cateva minute,se monteaza desertul astfel-eu am o forma patrata de inox am pus un strat de capsuni,ananas,kiwi,capsunele ,se scoate forma de inox usor sa nu se rastoarne turnuletul iar deasupra cosuletul plin cu mure,se pudreaza cu zahar pudra dupa plac si se serveste cu betisoare de ciocolata.

Commenti

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.