Passa ai contenuti principali

Ganache,pandispan si glazura de ciocolata




Ingrediente  blat 6 oua,6 linguri zahar,6 linguri faina,3 linguri ulei,un praf sare,esenta vanilie
Ingrediente glazura 210gr ciocolata amaruie,165 ml frisca lichida,25 gr miere,42 gr unt moale.
Se separa albusurile de galbenusuri ,se bat spuma albusurile cu un praf de sare,si se aduga 2 linguri de zahar,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devine o spuma albicioasa,se adauga apoi peste albusuri,se adauga si faina amestecand lejer,uleiul si esenta de vaniliese imparte aluatul in doua si in una se adauga 2 linguri cacao,se coc apoi  la foc moderat,se lasa sa se raceasca.
Ingrediente ganache-300gr ciocolata amaruie am pus eu ,300ml frisca lichida,se topesc pe aburi fara sa clocoteasca,se lasa sa se raceasca ,se pune apoi la frigider circa 1-2 ore apoi se mixeaza pana se ingroase si isi mareste volumul,se adauga esenta rom.
Glazura se topeste ciocolata pe aburi se adauga frisca lichida,mierea si untul.
Se monteaza prajiturica-blat maro,crema,blat alb si glazura calduta,eu am insiropat foarte putin blatul,nu mult cu un sirop facut dupa gustul meu,apa,zahar,esenta rom se fieb si se racesc.

Commenti

  1. Merhabalar, Ne kadar leziz ve iştah açıcı bir görüntü böyle, ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    RispondiElimina
  2. Wow, arata minunat iar prezentarea e super!

    RispondiElimina
  3. Extraordinar de bine arata!Este clar pe gustul meu!

    RispondiElimina
  4. ce bine arata prajitura, delicioasa!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.