Passa ai contenuti principali

Ganache,pandispan si glazura de ciocolata




Ingrediente  blat 6 oua,6 linguri zahar,6 linguri faina,3 linguri ulei,un praf sare,esenta vanilie
Ingrediente glazura 210gr ciocolata amaruie,165 ml frisca lichida,25 gr miere,42 gr unt moale.
Se separa albusurile de galbenusuri ,se bat spuma albusurile cu un praf de sare,si se aduga 2 linguri de zahar,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devine o spuma albicioasa,se adauga apoi peste albusuri,se adauga si faina amestecand lejer,uleiul si esenta de vaniliese imparte aluatul in doua si in una se adauga 2 linguri cacao,se coc apoi  la foc moderat,se lasa sa se raceasca.
Ingrediente ganache-300gr ciocolata amaruie am pus eu ,300ml frisca lichida,se topesc pe aburi fara sa clocoteasca,se lasa sa se raceasca ,se pune apoi la frigider circa 1-2 ore apoi se mixeaza pana se ingroase si isi mareste volumul,se adauga esenta rom.
Glazura se topeste ciocolata pe aburi se adauga frisca lichida,mierea si untul.
Se monteaza prajiturica-blat maro,crema,blat alb si glazura calduta,eu am insiropat foarte putin blatul,nu mult cu un sirop facut dupa gustul meu,apa,zahar,esenta rom se fieb si se racesc.

Commenti

  1. Merhabalar, Ne kadar leziz ve iştah açıcı bir görüntü böyle, ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    RispondiElimina
  2. Wow, arata minunat iar prezentarea e super!

    RispondiElimina
  3. Extraordinar de bine arata!Este clar pe gustul meu!

    RispondiElimina
  4. Buna ziua!
    Cristina's world si eLady.ro va invita la concurs! Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati acest link: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2012/10/concurs.html
    Mult succes!

    RispondiElimina
  5. ce bine arata prajitura, delicioasa!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)