Passa ai contenuti principali

Tort sexy pentru barbati




Un tortulet sexy pe care l-am facut pentru fratiorul meu,"La multi ani!!",e un blaata simplu cu aroma de vanilie si crema de frisca cu fructe

Ingrediente blat-am facut un blat dreptunghiular 26/35cm din 6 oua,6 linguri zahar,3 linguri ulei,6 linguri faina,un praf sare,vanilie.

Modul de preparare-se bat albusurile spuma si la sfarsit se adauga 2 linguri de zahar din cele 6,separat se bat galbenusurile spuma cu zaharul ramas se adauga vanilia si uleiul ,se amesteca cu albusurile si se adauga faina amestecand lejer,se coace la foc moderat.

Ingrediente pentru cele doua blaturi rotunde-am facut un alt aluat de pandispan din 3 oua si l-am impartit in doua castronele,se coace la foc moderat.

Ingrediente crema- 400 ml frisca lichida,4 linguri miere,4 linguri lapte, 8 gr gelatina ,o cutie macedonia
.
Modul de preparare se pune gelatina la dizolvat in putina apa rece,dupa 10 minute se pune in microunde sau pe aburi sa se inmoaie,separat se bate frisca,se adauga apoi laptele,mierea,gelatina,fructele fara zeama.

Pentru insiropat se foloseste zeama de la compot sau se face un sirop dupa bunul plac
L-am ornat cu pasta de zahar

Commenti

  1. :)) E mortal, dar si sexy rau!!! Fooarte fain, bravo!

    RispondiElimina
  2. foarte fain tortul. imi poti spune, te rog, cum l-ai asamblat?

    RispondiElimina
  3. elena am facut un blat patrat si doua blaturi rotunde in doua castronele ,le-am taiat in trei pe fiecare ,insiropat si umplute cu crema apoi le-am asamblat si le-am mai decupat putin cu cutitul,le -am acoperit cu crema de unt si apoi cu pasta de zahar

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.