Ingrediente-800gr faina,30 gr drojgie proaspata,un praf sare,160gr zahar,esenta vanilie,esenta rom,coaja rasa de lamaie,o cana lapte,200 gr unt
Modul de preparare-se pune drojdia cu o lingurita de zahar si un pic de lapte la dizolvat,separat se pun toate ingredientele uscate cu untul moale intr-un castronel,peste se adauga drojdia dizolvata si cate putin lapte pana se incorporeaza tot,daca mai e nevoie se mai adauga un pic de faina,se pune aluatul intr-o punga si se lasa la crescut 2 ore,dupa doua ore se intinde o foaie din aluat de 1 cm grosime si se taie cu ajutorul unui pahar sau forma rotunda cercuri cu diametrul de 6-7 cm,apoi cu alt pahar mai mic se taie mijlocul,se pun pe un prosop curat presarat cu faina ,se acoprera cu alt prosop si se lasa la dospit inca o ora,dupa o ora se prajesc in ulei la foc moderat,se pudreaza cu zahar pudra.
Mor de pofta ...ador gogosile ! De cand zic sa le fac si eu ..offf!
RispondiEliminabacioni ..weekend placut!
Superbes ces beignets une délice!
RispondiEliminaBisous
Simple dar extrem de bune, arata taaare bine! Pup
RispondiElimina