Passa ai contenuti principali

Gogosi "babane" (de post)

Ingrediente-15 gr drojdie proaspata,400gr faina (sau un pic mai mult,depinde de faina),un praf sare,80gr zahar,coaja rasa de la o lamaie,vanilie,lapte de soia o cana,margarina 100 gr.
Modul de preparare-se pune drojdia cu o lingurita de zahar si un pic de lapte la dizolvat,separat se pun toate ingredientele uscate cu margarina intr-un castronel,peste se adauga drojdia dizolvata si cate putin lapte pana se incorporeaza tot,daca mai e nevoie se mai adauga un pic de faina,se pune aluatul intr-o punga si se lasa la crescut 2 ore,dupa doua ore se intinde o foaie din aluat de 1 cm grosime si se taie cu ajutorul unui pahar sau forma rotunda cercuri cu diametrul de 6-7 cm,se pun pe un prosop curat presarat cu faina ,se acoprera cu alt prosop si se lasa la dospit inca o ora,dupa o ora se prajesc in ulei la foc moderat,se pudreaza cu zahar si se pot si umple cu gem sau nutela

Commenti

  1. Ce bine arata! Si sunt si de post. Cu siguranta le fac si eu saptamana viitoare cand ajung la ai mei. Weekend frumos.

    RispondiElimina
  2. Ce pufosenii ai facut!!!Yummy, ce bine arata!Pupici!

    RispondiElimina
  3. O doamne , ce frumuseti babane ai aici...

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...