Initial am plecat de la o reteta de prajitura,vroiam o prajiturica cu aroma de rom,dar pana la urma a devenit o prajitura deghizata intr-un tort
Ingrediente blat
4 oua
1 cani de zahar
21cani de faina
5linguri de apa
4 oua
1 cani de zahar
21cani de faina
5linguri de apa
un varf de cutit de sare
3 linguri ulei
Ingrediente crema de unt
250gr unt
500 gr zahar pudra
3 linguri cacao
esenta rom
2 lingurite apa
Se bat albusurile spuma,apa cu zaharul se face un sirop pe foc si fierbinte se pune peste albusuri,se mixeaza pana se raceste putin,cand s-a mai racit se adauga galbenusurile unul cate unul uleiul cate putin,sarea si faina.In tava tapetata cu hartie de copt se coace blatul la foc moderat,tava mea este patrata 21/21cm
Crema se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pudra si apoi se adauga cacao si esenta de rom.
Se taie blatul rece in doua si se pune crema la mijoc,eu l-am decorat cu pasta de zahar.A fost minunata,au mancat-o ai mei ......
Foarte frumos l-ai decorat. Cred ca este si o super bunatate! Pupici
RispondiEliminace frumos ti-a iesit tortul, iar florile sunt spectaculoase!
RispondiEliminaMinunat tortul!!!! Felicitari:x!
RispondiEliminaFoarte, foarte frumos. Mia-r palce sa am indemanarea si rabdarea ta sa fac asa minunatii :)
RispondiEliminaArata foarte bine, mi sa facut pofta :)
RispondiEliminaDraga mea,dar tu ma dai pe spate cu bunatatile de aici;de torturi nu mai vorbesc;parca ti-e si mila sa le tai!!!!
RispondiEliminapup si o zi frumoasa!!
O frumusete !!!
RispondiEliminaUn deliciu !!!
Pupici !
Esti deosebita prin tot ce faci si ma mandresc cu tine pentru ca esti din Galati;tortul este SUBLIM;felicitari,pup si o zi buna!!
RispondiEliminaa foet usor de facut si foarte delicios
RispondiElimina