Passa ai contenuti principali

Aroma de cirese la pahar

 
 Crema de cirese-2 foi de gelatina,200ml frisca,jumatate de borcan de gem de cirese
Se pune gelatina in putina apa rece pentru 10 minute apoi se pune pe foc putin fara sa o fierbem,sau la microunde,separat se pune gemul cu putina apa intr-o cratita pe foc ca sa-l facem un pic mai lichid(daca e prea scazut),se mixeaza,se adauga gelatina,se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se adauga frisca
Crema de frisca200 gr frisca lichida ,2 linguri lapte,2 linguri miere de albine,5 gr gelatina
Se bate frisca,se pune la moi gelatina in putina apa rece apoi dupa 10 minute se pune la microunde sau pe baie de aburi sa se topeasca,in frisca deja batuta se adauga mierea laptele , gelatina,vanilia.
Ciocolata topita pentru decorat paharele si gem de cirese
Se topeste ciocolata, cu ajutorul unei pensule se decoreaza orice modele dorim pe interiorul paharelor tinute in prealabil la congelator pentru circa 15 minute,se pune un strat crema de cirese se pune pararul la congelator sa se intareasca,apoi adaugam un strat crema frisca,un strat gem,strat frisca si iar la congelator 10-15 minute,apoi un strat crema cu cirese,se decoreaza cu cirese,ciocolata....

Commenti

  1. Dungile de cioco pe pahar ii da o nota aparte. Minunat, felicitari! Pup!

    RispondiElimina
  2. O prezentare de nota 10!!!! Felicitari!P.S. Comentariul anterior(cel cu tortul de ziua ta), vad ca nu mi s-a inregistrat.. dar iti urez, cu intarziere, un calduros La multi ani!!!!!!!

    RispondiElimina
  3. Ce bunaciune!numai bun intr-o seara de vara ......

    RispondiElimina
  4. Cat de bine arata! Super, super!!! Pupici

    RispondiElimina
  5. Cat de bine si imbietor arata!Ador deserturile prezentate intr-un pahar!
    O zi minunata!

    RispondiElimina
  6. Buna seara,m-am bucurat cand am descoperit acest blog,al unei galatence!l-am vizitat si am ramas foarte incantata de ce am gasit;te felicit si sper sa nu te superi,dar am trecut adresa ta in lista blogurilor preferate la mine pe blog;sper ca simpatia sa fie reciproca;o noapte linistita!!

    RispondiElimina
  7. Uauuu, ce rasfat ! Un deliciu !
    Pupici :*

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...