Passa ai contenuti principali

Trandafiri si mini cale pentru torturi

E pentru prima data cand folosesc aceasta praf cumparat special pentru decoratii de torturi,figurine trandafiri...
E un praf alb se amesteca cu apa 100gr praf cu 10 ml apa si se amesteca pana devine ca o plastilina,este foarte modelabila ,iar cand se intareste devine dura,nu se inmoaie.In compozitia ei pe cutie este scris ca contine-zahar,proteine din lapte,amidon de porumb,agent de ingrosare.

Commenti

  1. Ce frumosi sunt!De unde ai luat acest praf si ce gust are?Pup!

    RispondiElimina
  2. Foarte frumoase florile. Ce fel de praf ai folosit? Unde se gaseste?

    RispondiElimina
  3. interesant praf...de unde l-ai cumparat?

    RispondiElimina
  4. Cat sunt de frumosi, superbi!! Eu fac trandafiri din plastelina de ciocolata si praf de zane de diferite culori, depinde ce colorant pun. Ce bine ca ai de unde sa cumperi ;-)

    RispondiElimina
  5. am folosit un praf pe care l-am cumparat de la un magazin care vinde si ustensile pentru decorat dulciuri,l-au comandat si ei pe net,se chiama exact in italiana-Preparato per pastigliaggio-e o cutie de 500 gr si se face 100gr praf cu 10 gr apa,se aseamana mult cu pasta de zahr la consistena si lagust doar ca acesta cand se intareste devine dur si nu are tendinta sa se inmoaie,se lucreaza foarte fain cu el,la noi s-ar traduce pasta de modelat figurine,conteaza mult cand te apuci sa faci un trandafir din ce il faci

    RispondiElimina
  6. Minunati... la noi nu am vazut de cumparat, poate pe net. Pup!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.