Passa ai contenuti principali

Tort bust

E un tort dedicat sotului meu,de ziua lui ii uram cu totii un sincer La multi ani,sanatate multa,multa,te pupam tati-Teodor,Bianca si mami



Un tort siplu si usor,blat normal si crema de frisca cu miere.
Ingrediente blat-10 oua,10 linguri zahar,10 linguri faina,5 linguri ulei,un praf sare,vanilie
Ingrediente crema-500ml frisca lichida,4 linguri lapte,5 linguri miere,10 gr gelatina
Modul de preparare-se face un blat dreptunghiular si doua mici in doua castronele din ingredientele pentru blat,pentru crema se pune gelatina la hidratat in putina apa rece, pt 10 minute,apoi se dizolta total la aburi sau microunde,se bate frisca,se adauga laptele,mierea si gelatina,pentru insiropat blatul am facut un sirop cu apa,zahat ,coaja lamaie,vanilite,decorarea am facut-o cu pasta de zahar.

Commenti

  1. Que tarta mas bonita, me llevo un trocito, aunque me da pena romperla.
    Besitos y enhorabuena

    RispondiElimina
  2. Foarte frumos ti-a iesit.
    La multi ani fericiti sotului tau.

    RispondiElimina
  3. Cat de frumos este!!! La multi ani sotului, e cel mai norocos!

    RispondiElimina
  4. La multi ani,sotului!!!!!Cat despre tort.....deosebit:X!Pupici

    RispondiElimina
  5. Ce frumos ti-a iesit! La multi ani!

    RispondiElimina
  6. mersi mult,va doresc o saptamana buna tuturor

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.