Ingrediente 1 kg faina alba,o lingurita rasa sare,o lingurita zahar,40 gr drojdie proaspata,apa cat cuprinde sa iasa un aluat ca pentru paine,bicarbonat de sodiu
Modul de preparare se pune drojdia cu zaharul si apa calduta intr-un castronel pentru 10 minute apoi se amesteca cu faina si sarea adaugand cate putina apa calduta pana iese un aluat ca de paine,se lasa sa creasca la loc caldut circa 30 minute ,apoi se fac forme de covrigei,separat se pune intr-o farfurie apa calda spre fierbinte cu putin bicarbonat de sodiu,eu am pus din ochi,cat am luat cu trei degete,punem pe rand covrigeii apoi in tava tapetata cu hartie de copt,se coc la foc moderat,cei cu susan dupa ce i-am scos din apa ii dati prin seminte de susan,in apa i-am lasat circa 30 secunde.
Modul de preparare se pune drojdia cu zaharul si apa calduta intr-un castronel pentru 10 minute apoi se amesteca cu faina si sarea adaugand cate putina apa calduta pana iese un aluat ca de paine,se lasa sa creasca la loc caldut circa 30 minute ,apoi se fac forme de covrigei,separat se pune intr-o farfurie apa calda spre fierbinte cu putin bicarbonat de sodiu,eu am pus din ochi,cat am luat cu trei degete,punem pe rand covrigeii apoi in tava tapetata cu hartie de copt,se coc la foc moderat,cei cu susan dupa ce i-am scos din apa ii dati prin seminte de susan,in apa i-am lasat circa 30 secunde.
numai buni de rontzait!
RispondiEliminaSa l'air delicieux, il sont parfait est très bien réaliser!
RispondiEliminabisous
Arata f bine covrigeii !
RispondiEliminaadnia,mirela,fancy cake va multumesc ptr aprecieri ,eu ii fac des ca aici nu-i gasesc,si mi-e tare dor de covrigeii nostri
RispondiEliminabeth merci,tanti baci-bisous