Passa ai contenuti principali

Covrigei simpli sau cu susan

Ingrediente 1 kg faina alba,o lingurita rasa sare,o lingurita zahar,40 gr drojdie  proaspata,apa cat cuprinde sa iasa un aluat ca pentru paine,bicarbonat de sodiu
Modul de preparare se pune drojdia cu zaharul si apa calduta intr-un castronel  pentru 10 minute apoi se amesteca cu faina si sarea adaugand cate putina apa calduta pana iese un aluat ca de paine,se lasa sa creasca la loc caldut circa 30 minute ,apoi se fac forme de covrigei,separat se pune intr-o farfurie apa calda spre fierbinte cu putin bicarbonat de sodiu,eu am pus din ochi,cat am luat cu trei degete,punem pe rand covrigeii apoi in tava tapetata cu hartie de copt,se coc la foc moderat,cei cu susan dupa ce i-am scos din apa ii dati prin seminte de susan,in apa i-am lasat circa 30 secunde.

Commenti

  1. Sa l'air delicieux, il sont parfait est très bien réaliser!

    bisous

    RispondiElimina
  2. adnia,mirela,fancy cake va multumesc ptr aprecieri ,eu ii fac des ca aici nu-i gasesc,si mi-e tare dor de covrigeii nostri

    beth merci,tanti baci-bisous

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...