Ingrediente-blat-6 oua,un praf sare,6 linguri zahar,4 linguri cu faina,cu varf,2 linguri cacao,3 linguri ulei
crema ganache-400ml ciocolata,400 ml frisca lichida dulce
glazura-3oogr ciocolata(amaruie am folosit eu),1 lingura cu miere,50gr unt moale,200 ml frisca lichida dulce
Blatul-se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma albusurile cu un praf sare,cand sant bine bine batute se adauga 2 linguri de zahar din cele 6 linguri,separat se bat galbenusurile spuma cu zaharul ramas se adauga albusurile,apoi faina si uleilul amestecand lejer,arome-coaja de lamaie si vanilie,se coace la foc moderat,rece l-am taiat in trei.Cema ganache se pune ciocolata rupta bucatele cu frisca in tr-un vas pe foc si se amesteca pana cand cioclalata e topita,sa nu fiarba,se lasa la racit in frigider cca 2 ore apoi se mixeaza.Glazura se pun toate ingredientele sa se topeasca la microunde sau pe foc mic,la fel sa nu clocoteasca.Siropul pentru insiropat blatul eu il fac dupa gustul meu-apa,zahar,vanilie,coaja de lamaie.Se asambleaza tortul,blat crema,blat,crema blat,glazura am turnat-o calda peste tort,dupa ce a astat la rece sa se intareasca glazura un pic l-am decorat cu floricele din pasta de zahar facute cu o zi inainte.
Un tort special pentru o persoana speciala-Lucia-La multi ani cu multa sanatate!!!
Esti atat de talentata! Arata magic!
RispondiEliminaFoarte delicat si primavaratic!
RispondiEliminaFelicidades a tu madre, y enhorabuena por la tarta tan rica y bonita.
RispondiEliminaBesitos
Minunat... pup!
RispondiEliminaCat e de frumos!Foarte ,foarte special si cred ca e si tare bun!Felicitari!
RispondiEliminaarata foarte bine ciocolotosul tau,felicitari.
RispondiEliminaCe elegant e....si ciocolatos....imi place mult! Pupici si o seara placuta!!!
RispondiEliminaSuperb ...ca deobicei!
RispondiEliminaImi permit si eu sa-i urez ...la multi ani cu sanatate!
bacioni
superb a iesit si delicios, la cum arata sigur are un gust care iti lasa in gura o aroma deosebita si apetisanta, nice :)
RispondiElimina