Passa ai contenuti principali

Tort cu ciocolata



Ingrediente-blat-6 oua,un praf sare,6 linguri zahar,4 linguri cu faina,cu varf,2 linguri cacao,3 linguri ulei
crema ganache-400ml ciocolata,400 ml frisca lichida dulce
glazura-3oogr ciocolata(amaruie am folosit eu),1 lingura cu miere,50gr unt moale,200 ml frisca lichida dulce
Blatul-se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma albusurile cu un praf sare,cand sant bine bine batute se adauga 2 linguri de zahar din cele 6 linguri,separat se bat galbenusurile spuma cu zaharul ramas se adauga albusurile,apoi faina si uleilul amestecand lejer,arome-coaja de lamaie si vanilie,se coace la foc moderat,rece l-am taiat in trei.Cema ganache se pune ciocolata rupta bucatele cu frisca in tr-un vas pe foc si se amesteca pana cand cioclalata e topita,sa nu fiarba,se lasa la racit in frigider cca 2 ore apoi se mixeaza.Glazura se pun toate ingredientele sa se topeasca la microunde sau pe foc mic,la fel sa nu clocoteasca.Siropul pentru insiropat blatul eu il fac dupa gustul meu-apa,zahar,vanilie,coaja de lamaie.Se asambleaza tortul,blat crema,blat,crema blat,glazura am turnat-o calda peste tort,dupa ce a astat la rece sa se intareasca glazura un pic l-am decorat cu floricele din pasta de zahar facute cu o zi inainte.
Un tort special pentru o persoana speciala-Lucia-La multi ani cu multa sanatate!!!

Commenti

  1. Esti atat de talentata! Arata magic!

    RispondiElimina
  2. Felicidades a tu madre, y enhorabuena por la tarta tan rica y bonita.
    Besitos

    RispondiElimina
  3. Cat e de frumos!Foarte ,foarte special si cred ca e si tare bun!Felicitari!

    RispondiElimina
  4. arata foarte bine ciocolotosul tau,felicitari.

    RispondiElimina
  5. Ce elegant e....si ciocolatos....imi place mult! Pupici si o seara placuta!!!

    RispondiElimina
  6. Superb ...ca deobicei!
    Imi permit si eu sa-i urez ...la multi ani cu sanatate!
    bacioni

    RispondiElimina
  7. superb a iesit si delicios, la cum arata sigur are un gust care iti lasa in gura o aroma deosebita si apetisanta, nice :)

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.