Cum pentru revelion am facut doua blaturi,unul l-am congelat acum i-a venit randul sa-l execut,ciocolata de la Mos Craciun aveam destula am trecut la facut un dulce,am ales un tort in loc de prajiturica,un tort cu crema ganache alba si crema cu frisca in care am adaugat un gem frulat din mure
Reteta blatului am scris-o la Tort 2012
Crema ganache alba 200gr ciocolata alba ,200 ml frisca lichida-se pune intr-o cratita ciocolata taiata bucatele si smantana pentru frisca si se pun intr-un alt vas cu apa(pe baie de aburi) pe foc,se tine pe foc pana cand ciocolata s-a topit,nu trebuie sa fiarba,cand ciocolata e topita se lasa sa se raceasca bine,2-3 ore,dupa acest timp se fruleaza cu mixerul cateva minute,se aduga esenta de vanilie.
Crema de frisca cu gem de mure-200 ml frisca lichida,2 foi gelatina(4 gr),4-5 linguri gem de mure sau alt tip care va place-se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece,2-3 linguri,dupa 10 minute se pune la microunde sau pe abur sa se inmoaie,se bate frisca se adauga gemul si gelatina.
Pentru ornat tortul am folosit ciocolata ramasa de la craciun,am topit-o la microunde,am taiat o fasie lunga cat circumferinta tortului din folie de plastic ,cea care se foloseste pentru impachetat sticle,pentru protectie,cea cu bule de aer,am pus pe ea un strat de ciocolata,am mai lasat asa pana s-a mai intarit un pic,circa 10-15 minute si poi am lipit-o pe tort,inainte am imbracat tortul in frisca,se baga la frigider,cand ciocolata s-a intarit se desface usor folia de plastic,deasupra tortului am topit ciocolata alba si maro ,am pus pe o folie de plastic normala,fara bule un strat de ciocolata,se da la rece,se taie in formele dorite cand inca nu e bine racita,intarita.
Felicitari!!!!E minunat ...elegant si deosebit!!!
RispondiEliminaTe pup si o zi placuta!!!
Tare bun! Felicitari.
RispondiEliminasuper idee...nimic nu se pierde, totul se transforma:)
RispondiEliminava multumesc tuturor si va doresc o zi excelenta
RispondiEliminaEste superb ornat iar la gust cu siguranta delicios. Complimente!
RispondiEliminabacioni !
bacioni nico!!!
RispondiEliminaDeosebit tortul! Mi-a placut mult cum ai ornat tortul.Pupici:x
RispondiElimina