Passa ai contenuti principali

"Amandina" aperitiv

ww
wAcest aperitiv l-am ochit la Sara si Miki,pe un blog drag mie(culoriledinfarfurie.blogspot.com),carora le multumesc mult
Pentru blat-100 g margarina  ,5 oua ,1 / 2 l de lapte , 100 g faina ,un praf de sare
Se topeste margarina, se pune faina si se prajeste un pic apoi se divolva cu lapte cald. Se sareaza si se lasa la rece. cand s-a racit se adauga pe rand galbenusurile si la apoi se pun si albusurile batute spuma.Se coace la foc moderat,eu am folosit o tava 20|\30,cand e rece se taie in doua parti.
Pentru umplutura am folosit crema de branza in care am pus ardei gras rosu si verde,si un pic de patrunjel verde tocat marunt,pentru decor am adaugat un pic de otet balsamic ca sa-l colorez.

Commenti

  1. Minunate... ma bucur ca te-a atras reteta. Cred ca ti-a si placut. Pup!

    RispondiElimina
  2. Ce bine arata, cred ca e delicioasa!!! Pup

    RispondiElimina
  3. Wow, cat de bine arata, era cat pe ce sa cred ca ai gresit titlul, eram convinsa ca e prajitura ! Suuuper !

    RispondiElimina
  4. Ti-au iesit minunate...felicitari!!!Si eu le-am vazut la Sara...si mi-au facut cu ochiul:)))
    Te pup si un weekend placut!!!

    RispondiElimina
  5. sant de mare efect,si foarte bune,mi-au placut mult sara,va pup pe toti si o duminica faina

    RispondiElimina
  6. Sono anche molto eleganti questi dolcetti! brava!

    RispondiElimina
  7. Minunata prajitura!E foarte de efect.Pupici:x

    RispondiElimina
  8. Arata minunat, nici nu ai zic ca nu sunt prajituri:)!Superbe.Pupici:x

    RispondiElimina
  9. Pana sa vad ca este aperitiv puteam sa jur ca e o prajitura bunaaaaa bunaaa.... Super idee si la ce ingrediente are nici nu ma gandesc ca nu e gustoasa...

    RispondiElimina
  10. Cat de bine arata! si ce eleganta!...bravo!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.