Ingrediente foi-250 ml ulei,250 ml bors,250 gr zahar,un praf de copt ,un praf sare,faina cat cuprinde .Se face un aluat si se coc trei foi pe dosul tavii.Umplutura eu am folosit gem de prune in care am adaugat nuca macinata,iar deasupra am pus ciocolata amaruie ,de post,topita la microunde sau aburi in care am adaugat un pic de ulei ca sa nu fie tare cand taiem prajitura( am avut circa 200 gr ciocolata cu o 3-4 linguri ulei)
Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.
Que rico este postre, me lo apunto.
RispondiEliminaBesitos
Ce eleganta e.Tare bine arata.
RispondiEliminaTe pup si-ti doresc weekend placut.
M ai zapacit cu asemenea prajiturele de post!!! Arunca si mie cand mai faci....mmmmm...Pupici
RispondiEliminaWow! Arata superb si delicios! Merita probata! Seara frumoasa..te pup!
RispondiElimina