Ingrediente blat-9 albusuri,300gr zahar,300gr nuca macinata sau alune,5 linguri faina,1 praf de copt,un praf sare
Crema 400 gr ciocolata ,400 ml frisca lichida,esenta rom
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,se adauga apoi zaharul ,se adauga apoi nuca macinata si faina amestecand usor de jos in sus sa nu se lase albusurile,se coc doua blaturi din aceasta compozitie
Cema ganache-se pune intr-o oala ciocolata bucatele si frisca,se amesteca mereu la foc mic,cand ciocolata e topita(sa nu fiarba) se pune la rece pana cand se raceste bine,apoi se mixeaza pana devine o crema groasa,se adauga un pic de esenta de rom
Se pune un blat ,crema si apoi celalalt blat,deasupra eu am topit ciocolata cu cateva picaturi de ulei la microunde si am facut un model cu ciocolata alba deasupra celei maro,se orneaza dupa bunul plac
Crema 400 gr ciocolata ,400 ml frisca lichida,esenta rom
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,se adauga apoi zaharul ,se adauga apoi nuca macinata si faina amestecand usor de jos in sus sa nu se lase albusurile,se coc doua blaturi din aceasta compozitie
Cema ganache-se pune intr-o oala ciocolata bucatele si frisca,se amesteca mereu la foc mic,cand ciocolata e topita(sa nu fiarba) se pune la rece pana cand se raceste bine,apoi se mixeaza pana devine o crema groasa,se adauga un pic de esenta de rom
Se pune un blat ,crema si apoi celalalt blat,deasupra eu am topit ciocolata cu cateva picaturi de ulei la microunde si am facut un model cu ciocolata alba deasupra celei maro,se orneaza dupa bunul plac
super prajitura,mereu albusuri,multumesc pentru postare,o zi frumoasa
RispondiEliminasüper bir görüntü.sunum çok gzel olmuş.ellerinize sağlık.sevgiler.
RispondiEliminaganache e preferatul meu!
RispondiEliminaEste o prajitura tare buna. Felicitari.
RispondiEliminaWow... ce frumos arata!!.. Cum faci ornearea??.. Am vazut de mai multe ori acest model dar nu stiu cum se face!..
RispondiEliminaArata super! De ciocolata, preferata mea!! O seara placuta!
RispondiEliminafelis ornarea e foarte usor de facut-iti inchipui prajitura un dreptunghi,am acoperit-o cu ciocolata maro toata,cat inca este calda si nu s-a intarit faci pe orizontala linii drepte paralele cu ciocolata alba,distanta dintre ele o alegi tu,eu am lasat cam 2 degete intre ele,dupa ce ai facut pe toata suprafata linii cu ciocolata alba acum,eu am folosit coada de la pensula cu care ung cu ou prajiturile,tragi pe verticala linii "virtuale",nu stiu cum sa le zic,cu coada de la pensula faci linii verticale pe ciocolata,, o linie incepi de sus in jos,a doua de jos in sus si tot asa una de sus in jos alta de jos in sus.....(liniile pe care le faci cu pensula sant perpendiculare pe liniile albe,sau poti sa le faci si oblice),sper ca intelegi ,asa te-am ametit..o zi buna
RispondiEliminamultumesc tuturor si va recomand sa o incercati,o zi buna
RispondiEliminammmmmmmmmm.....ador plajitula astaaaaa!!!!pupici
RispondiEliminammmmmmm ce bine arata super,felicitari draga.
RispondiEliminagrozav arata!trebuie sa fie tare gustoasa!
RispondiEliminaMultumesc si eu impreuna cu Felis pentru explicatiile despre decor. Trebuie sa incerc si eu sa vad ce iese :) pentru ca arata tare bine
RispondiEliminasuperba idee pentru a folosi albusurile care ar putea fi in plus de la cozonacul de Paste .
RispondiElimina