Passa ai contenuti principali

Papanasi cu smantana si gem de mure

DSC02062
DSC02068
DSC02066
DSC02056
Ingrediente-250 gr ricotta,un praf sare,coaja de la o lamaie mica,3 linguri zahar,un ou,o lingurita rasa bicarbonat sodiu,vanilie,rom ,faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat din care se pot face mingiute.
Modul de preparare-se amesteca toate ingredientele se fac mingiute cam de marimea unei nuci verzi,se fac aplatizeaza si se face o gaura in mijoc,se coc in ulei ,se servesc calzi sau reci cu smantana si gem dupa plac,eu am folosit din fructe de padure caci il ador.

Commenti

  1. as manca o portie cu mare placere,
    pot sa vin:))?

    RispondiElimina
  2. Acusica incep sa cred ca nu mai ai suflet bun....Papi atatea bunatati si nu ma inviti si pe mineee....

    RispondiElimina
  3. Ce pofta mi-ai facut.Arata super bine.
    Te pup cu drag.

    RispondiElimina
  4. Vai Lili ce pofta mi-ai facut de papanasii din copilarie, asa arata tare apetisanti si ai tai. Iti doresc o duminica frumoasa si un inceput bun de saptamana.Pupicei

    RispondiElimina
  5. Am mincat, papanasi buni, o singura data in viata mea. Acum, din "vina ta" am pofta din nou.
    Arata exceptional iar gustul... sunt convins ca este pe masura felului in care arata.

    RispondiElimina
  6. yummy!! nu am mai mancat de mult papanasi.. si nu este o 'crima' sa savurez doar pozele :))

    RispondiElimina
  7. Ce poate fi mai bun decat un papanas autentic.

    RispondiElimina
  8. demult nu i-am mai facut nici eu,si am sa-i fac mai des,usor,rapid,deliciosi,cu branzica de vaci sant si mai buni

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.