Passa ai contenuti principali

Cuburi cu branza si ardei

DSC01555
DSC01549
Acest aperitiv l-am vazut prima data pe blogul ,"caietul cu retete",pe care il urmaresc cu placere si ii multumesc pt reteta,eu am mai modificat reteta facand cu branzica pe care o aveam la frigider

Ingrediente-4 felii de paine integrala,200 gr branza philadelphia,100 gr mozzarella rasa pe razatoarea mica,50 gr unt moale,50 gr smantana,un ardei gras rosu,sare si piper dupa gust,7-8 gr gelatina .

Modul de preparare-se amesteca branza cu untul si smantana,se adauga ardeiul taiat cubulete,sare ,piper si apoi gelatina inmuiata in putina apa,se pune intr-o tava de cozonac o folie alimentara,se pun 2 felii de paine, se pune compozita si deasupra se adauga celelalte 2 felii de paine,se acopera cu folie alimentara si se lasa la rece pentru 2-3 ore,se scoate din tava si se taie dupa bunul plac cubulete sau triunghiuri

Commenti

  1. Imi place foarte mult prezentarea ta!Pupici!

    RispondiElimina
  2. Ce bine arata!!!! Ce de bunatati!!!!

    RispondiElimina
  3. Minunate cuburile astea.
    Te pup si-ti doresc o seara faina.

    RispondiElimina
  4. foarte frumoasa prezentare,o seara placuta

    RispondiElimina
  5. simplu si bun! eu umpleam jumatatile de ardei cu umplutura de branza in genul asta....tot bun si asa!

    RispondiElimina
  6. Un aperitiv excelent , arata tare bine! Pupicei!

    RispondiElimina
  7. non mi arrivano gli aggiornamenti! deliziosoa la psta sfoglia con le pesche! semplice ee veloce, carini i tuoi biscotti, mi piace l'effetto che fa lo zucchero a velo! devo provare anche io! Poi da amante di finger food adoro questi stuzzichini con il formaggio! ciao cara buona giornata

    RispondiElimina
  8. ah ce receta superba. de-as avea asa o prietena langa mine care sa-mi gateasca asemenea delicatese, la sigur as lasa si casino online. brovo tine-o tot asa!

    RispondiElimina
  9. un cubulet si pt mine va rog!!!k mi e fomica....

    RispondiElimina
  10. Excelenta idee. Foarte bune si de efect pe platourile cu finger food!
    Pupic!

    RispondiElimina
  11. arata suuper de tot cuburile, ma bucur ca le-ai incercat .Super si prezentarea.Pupici !

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.