Passa ai contenuti principali

Snitele din flori de dovlecei(eu le-am facut de post)

DSC09683
DSC09680
DSC09665
Se fac exact ca si cele de carne,se spala bine florile de dovlecei,se usuca cu un servetel,separat se face un aluat ca o smantana de dens din ou,faina ,lapte,sare,piper(eu l-am facut de post-din faina,lapte de soia,sare ,piper),se dau florile prin aluat si se prajesc in ilei,se scot pe un servetel.

Commenti

  1. Mi piacciono tanto questi fiori di zucchine. Anche noi in Italia li facciamo. I'm following you from Rome! Delicious!

    RispondiElimina
  2. grazie ciccia,sono buonissimi,ma mi dispiace che io non pssso scriverti commenti sul tuo blog,ti seguo comunque da genova,un bacione

    RispondiElimina
  3. Recunosc,nu am facut dar arata delicios!

    RispondiElimina
  4. teo noua ne place ,acum depinde de gustul fiecaruia,nu e rau sa incerci o data,am mai facut snitele si din alte legume sau fructe cum sant merele

    RispondiElimina
  5. Bine te-am regasit!!!!Sper ca te-ai odihnit si incarcat bateriile!Reteta-mi place foarte mult dar eu nu le-am facut niciodata de post...iar sotul meu e innebunit dupa ele...
    Te-am pupat si-ti doresc o saptamana minunata!!!

    RispondiElimina
  6. buna,frumos aranjament,arata super,demult vreau sa fac,nu am gasit inca flori,nu stiu ce gust au,cred ca sant bune,o zi buna

    RispondiElimina
  7. petronela ma bucur ca mi-am reluat programul meu obisniut,vacanta in tara a fost cam obositoare,mereu pe drumuri,si noua e plac mult,crocante...o saptamana plina de sanatate

    RispondiElimina
  8. ina noua ne plac,incearca sa vezi daca sant pe placul tau,te pup

    RispondiElimina
  9. Nu am incercat niciodata... de aratat arata tare bine ale tale!!...

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...