Passa ai contenuti principali

Pasta rece pentru zile fierbinti

6
O pasta buna pe care eu o fac vara in zilele fierbinti foarte des,nu trebuie foc mult,pastele sant paste proaspete se fierb in putin timp iar celelalte ingrediente nu necesita fierbere,sper sa va placa.


10
94
2
Ingrediente-300gr pasta ( tagliatelle ),3-4 rosii,2 cuti ton,2 mozzarelle,busuioc,eu nu am avut proaspat si am pus uscat,ulei de masline,sare,piper cine doreste,cateva masline daca va plac.Se taie cubulete rosiile si mozzarella,se presara peste ele putina sare si ulei de masline,se fierb pastele in apa cu sare,se scurg si se amesteca cu rosiile ,mozzarella si tonul,se adauga dupa gust piper,sare si ulei de masline si busuioc,se servesc alaturi de un pahar de vin rece

Commenti

  1. Ce bine arata..sunt pe gustul meu...cu ton ,mozzarella si rosii !
    bacioni

    RispondiElimina
  2. Arata tare bine.Cred ca este si buna tare.Pup! P.S.Te-am trecut la lista mea de bloguri.

    RispondiElimina
  3. Cum sa nu imi placa o asa bunaciune?
    O saptamana frumoasa!

    RispondiElimina
  4. Ador tagliatelle!Mi se par grozave in orice combinatie!Pupici!

    RispondiElimina
  5. doamna draga cred ca o sa incerc si eu aceasta reteta....ca prea bine arata!!!!faceti niste lucruri minunate....!!!!si cred ca numai oamenii buni sunt in stare sa faca minuni!!!..va pup.ssi..va urmaresc in continuare cu mare drag!!

    RispondiElimina
  6. Stiu ca-i o mare bunatate ,simpla si foarte gustoasa...o fac si eu foaaaarte des vara!
    Pupici si o zi placuta!!!

    RispondiElimina
  7. Che bel piatto cara! sono riuscita a passare! un abbraccio!

    RispondiElimina
  8. mersi ,chiar au fost apreciate si toate mancate

    RispondiElimina
  9. delicioase pe canicula !!!!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...