Passa ai contenuti principali

Prajitura cu ciocolata si glazura de menta(de post)


DSC09031


DSC09003


DSC09001




DSC08994


Blat ,1 cana de zahar,1/2 cana ulei,1 cana lapte soia,2 cani faina,o lingura rasa bicarbonat,3 linguri germ,3 linguri cacao,un praf sare,esenta rom,o ciocolata amaruie cu alune.Se amesteca toate si se adauga ciocolata taiata marunt, se coace la foc moderat.
Glazura de menta -330gr zahar tos,50gr glucoza cine are,eu nu am avut si am pus miere de albine,70gr sirop menta.Puneti toate ingredientele intr.o olita si la fiert cu ele,acolo scria pana ajunge la 115grade,dar cum eu nu am termometru am lasat sa fiarba 2-3 clocote,apoi se lasa sa se raceasca pana la temperatura de 60 grade,eu am aproximat,circa 10-15 minute am lasat si apoi am mixat cu mixerul cam 5 minute,calda se pune peste prajitura,se intareste repede,aveti grija,eu abia am invatat cum de lucreaza cu ea,a doua oara cand am sa fac stiu ce am de facut,se lasa mai calda ca sa fie mai lichida si sa se intinda fara sa lase urme .

Commenti

  1. vai ce-mi place glazura, o s-o incerc cu siguranta!!!
    o zi buna.
    pup.

    RispondiElimina
  2. sunt in plin proces de fabricatie a unui sirop de menta.daca siropul este o reusita atunci incerc si prajitura asta caci arata divin!pupicei!

    RispondiElimina
  3. Apetisanta si racoritoare!
    o zi frumoasa!

    RispondiElimina
  4. Wow, senzational! Ador menta! Ce prajitura frumoasa ti-a iesit!

    Alexandrina

    RispondiElimina
  5. Trebuie sa aiba un gust special ...are ciocolata si cu gust de menta. Merita incercata..arata tare bine!
    bacioni ..weekend placut!

    RispondiElimina
  6. Imi place foarte mult prajitura ta, de glazura de menta inca n-am auzit, siropul de menta ti-ai facut tu sau ai cumparat din magazin?

    RispondiElimina
  7. multumesc mult fetelor,e chiar buna,demult vroiam sa fac combinatia asta,siropul e cumparat(pentru reka),o zi buna tuturor

    RispondiElimina
  8. Tare faina combinatia!Cred ca-i delicios.Pupici.

    RispondiElimina
  9. Glazura ta este un serbet veritabil. De regula se gaseste si in supermarketuri de diferite esente. Este tare cum ai spus. Daca iti amintesti, bunicile noastre serveau o lingurita de serbet intr-un pahar de apa. Era la loc de cinste ca dulceata cand veneau musafiri. Dar asta se intampla parca in alta era. E ninunat cum ti-a iesit si cred ca-i parfumata. Week-end placut!

    RispondiElimina
  10. Acum mi-am facut sirop de menta,asa ca nu ramane decat sa incerc glazura asta minunata!

    RispondiElimina
  11. tarta muy original y perfecta me encanta,abrazos y cariños grandes.

    RispondiElimina
  12. Trebuie sa-mi fac rost de sirop de menta :)am sa o incerc negresit !!
    Lili e minunata !!!

    RispondiElimina
  13. o zi excelenta tuturor,o vacanta placuta si ne vedem peste o luna,

    RispondiElimina
  14. buna ziua arata forte bine am distribuito si pe fb o adresa de facebook aveti asa blogul il gasesc mai greu mersi

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...