Blat ,1 cana de zahar,1/2 cana ulei,1 cana lapte soia,2 cani faina,o lingura rasa bicarbonat,3 linguri germ,3 linguri cacao,un praf sare,esenta rom,o ciocolata amaruie cu alune.Se amesteca toate si se adauga ciocolata taiata marunt, se coace la foc moderat.
Glazura de menta -330gr zahar tos,50gr glucoza cine are,eu nu am avut si am pus miere de albine,70gr sirop menta.Puneti toate ingredientele intr.o olita si la fiert cu ele,acolo scria pana ajunge la 115grade,dar cum eu nu am termometru am lasat sa fiarba 2-3 clocote,apoi se lasa sa se raceasca pana la temperatura de 60 grade,eu am aproximat,circa 10-15 minute am lasat si apoi am mixat cu mixerul cam 5 minute,calda se pune peste prajitura,se intareste repede,aveti grija,eu abia am invatat cum de lucreaza cu ea,a doua oara cand am sa fac stiu ce am de facut,se lasa mai calda ca sa fie mai lichida si sa se intinda fara sa lase urme .
vai ce-mi place glazura, o s-o incerc cu siguranta!!!
RispondiEliminao zi buna.
pup.
sunt in plin proces de fabricatie a unui sirop de menta.daca siropul este o reusita atunci incerc si prajitura asta caci arata divin!pupicei!
RispondiEliminaApetisanta si racoritoare!
RispondiEliminao zi frumoasa!
Wow, senzational! Ador menta! Ce prajitura frumoasa ti-a iesit!
RispondiEliminaAlexandrina
Efect vizual maxim!
RispondiEliminaTrebuie sa aiba un gust special ...are ciocolata si cu gust de menta. Merita incercata..arata tare bine!
RispondiEliminabacioni ..weekend placut!
Imi place foarte mult prajitura ta, de glazura de menta inca n-am auzit, siropul de menta ti-ai facut tu sau ai cumparat din magazin?
RispondiEliminamultumesc mult fetelor,e chiar buna,demult vroiam sa fac combinatia asta,siropul e cumparat(pentru reka),o zi buna tuturor
RispondiEliminaTare faina combinatia!Cred ca-i delicios.Pupici.
RispondiEliminaGlazura ta este un serbet veritabil. De regula se gaseste si in supermarketuri de diferite esente. Este tare cum ai spus. Daca iti amintesti, bunicile noastre serveau o lingurita de serbet intr-un pahar de apa. Era la loc de cinste ca dulceata cand veneau musafiri. Dar asta se intampla parca in alta era. E ninunat cum ti-a iesit si cred ca-i parfumata. Week-end placut!
RispondiEliminaSuperbissima !
RispondiEliminawow....super tare!
RispondiEliminaAcum mi-am facut sirop de menta,asa ca nu ramane decat sa incerc glazura asta minunata!
RispondiEliminatarta muy original y perfecta me encanta,abrazos y cariños grandes.
RispondiEliminaTrebuie sa-mi fac rost de sirop de menta :)am sa o incerc negresit !!
RispondiEliminaLili e minunata !!!
o zi excelenta tuturor,o vacanta placuta si ne vedem peste o luna,
RispondiEliminabuna ziua arata forte bine am distribuito si pe fb o adresa de facebook aveti asa blogul il gasesc mai greu mersi
RispondiElimina