Passa ai contenuti principali

Placinta cu iaurt



DSC08943


DSC08926


DSC08939


Ingrediente-1/2 pachet foi placinta,8 oua,750ml iaurt,8 linguri zahar,100gr stafide,,zahar vanilat,unt pentru uns tava si foile.
Se bat ouale cu zaharul si vanilia pana se albesc un pic,se adauga iaurtul si stafidele .Se unge o tava cu unt topit,se pun patru foi  de palcinta una cate una unsa cu unt topit,se pune compozitia de iaurt iar deasupra se mai pun patru foi,una cate una unse cu unt topit,se unge si ultima foaie si se presara  zahar tos,se coace la foc moderat.reteta am luat-o de pe blogul davella culinar careia ii multumesc

Commenti

  1. danutza e super buna,nu regreti ca o faci ,regreti ca nu poti sa te opresti din macat

    RispondiElimina
  2. Sunt foi philo(filo), nu?Eu nu le mai gasesc in zona.E placinta mea preferata!

    RispondiElimina
  3. Am fost la Daniela si-am mancat bruschette si am venit la desert...ce rumenita si invitanta...sigur o minunatie!!!Adevarat e super buna,am facut-o anul trecut!
    Te pup si o seara placuta!!!

    RispondiElimina
  4. Vai ce buna trebuie sa fie! De cand tot zic ca vreau sa fac o placinta cu iaurt si nu am reusit inca :-(
    Trebuie sa o fac si eu neaparat!!
    bacioni ,weekend placut!
    Bianca parca anul asta termina cl.a VIII a ? Bafta la examene ,stiu ca au inceput de joi.

    RispondiElimina
  5. lilly da sant foi filo,si la mine se gasesc greu,stii unde le gasesti intreaba la magazinele de surgelati,eu le-am avut din tarala congelator,e buna tare placinta asta,e prima data cand am facut-o si am sa o mai fac,o sambata placuta

    RispondiElimina
  6. petronela acum m-am convins si eu ca tare buna,usor de facut si aspectuasa,o sambata excelenta

    RispondiElimina
  7. nicoleta asa facem si eu tot amanam sa o fac,o vedeam la altii pe net o apreciam dar niciodata nu-i venea randul,acum ca am facut-o indemn si pe altii s o faca,e buna tare,bianca a terminat clasa a VII,la anul avem hopul,te pup si o sambata minunata

    RispondiElimina
  8. Mmmm, ce bunatate!!! Arata tare bine si cred ca e delicioasa!
    weekend placut!

    RispondiElimina
  9. Que pinta mas rica tiene esta tarta.Enhorabuena.
    Besitos

    RispondiElimina
  10. super,simplu si sigur bun,trebue sa fac si eu,multumesc pentru postare

    RispondiElimina
  11. Ciaoo...molto bello il tuo blog..
    Grazie per esserti unita al mio blog..
    vorrei fare lo stesso..ma ho problemi col pc..
    Verro' a trovarti lo stesso!!
    Ciaooo

    RispondiElimina
  12. Arata superb! Si sigur e un deliciu!!!

    RispondiElimina
  13. O bunatate!! cat imi place placinta cu iaurt!! .. si facusi tu dulceata de cirese, si nu faci nici o prajiturica pentru provocare?? ;)) eu inca te mai astept :) Pupici

    RispondiElimina
  14. foarte simpla reteta dar rezulatul e atat de apetisant!felicitari

    RispondiElimina
  15. Daaaa,este o placeinta ce la mine se mananca foarte bine,am facut-o de mai multe ori,este grozava!
    O zi minunata!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...