Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.
Ce bune ,si eu am facut acum cateva zile ca aveam o poftaaaaa!
RispondiEliminaCe bine arata,eram indecisa ce sa fac de mancare in seara asta dar...acum stiu,trag o fuga pana la tine,imi fac pofta si...pe urma mai vedem pentru ceilalti!!!
RispondiEliminaTe pup si o seara cat mai placuta!!!
Que delicia de plato, me llevo unos cuantos.
RispondiEliminabesitos
Imi plac foarte, foarte mult chiftelutele, sigur am sa fac saptamana asta ca mi-ai facut pofta!!!
RispondiEliminaPupici si o seara buna!
chiar ne-a fost pofta de chiftelute,nu le fac prea des ,petronela cred ca a ajuns un pic mirosul si la tine cand le-am prajit,doar nu esti asa departe de mine,va pup pe toate si o seara placuta
RispondiEliminafoarte bun as lua o bucatica din partea cu porc,frumoasa floarea,o zi placuta
RispondiEliminaFoarte, foarte bune.Cam asa le fac si eu.
RispondiEliminate pup si-ti dorewsc o saptamana faina.