Passa ai contenuti principali

Sufle de dovlecei

DSC08130


DSC08123


DSC08133
Ingrediente-1 kg dovlecei,300gr telemea desarata,o ceapa taiata marunt sau ceapa verde ar fi mai bine daca aveti,2 catei de usturoi taiati marunt,2 oua,6 linguri pesmet,1 lingura faina,sare si piper dupa gust,patrunjel tocat.Se rad dovleceii pe razatoarea mare,se adauga un pic de sare si se lasa circa o jumatate de ora sa se scurga zeama,dupa jumatate ora se scurg cu mana si  e amesteca cu ceapa,branza rasa,patrunjel,usturoi,pesmetul,faina ,galbenusurile si la urma se adauga albusurile batue spuma,se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se rade deasupra cascaval,se coace la foc moderat,se serveste calda sau rece.

Commenti

  1. Arata tare bine sufleul tau!
    Eu colectionez toate retetele cu dovlecei!
    Abia asteot sa-i am pe ai mei în gradina.Dar mai trebuie sa astept înca...

    RispondiElimina
  2. Imi plac mult dovleceii,asa ca as manca o portie !!!

    RispondiElimina
  3. excelente receta de aprovechamiento,un buen uso a los alimentos,se ve muy exquisita y linda,cariños y abrazos.

    RispondiElimina
  4. Liliana al parecer no entró el comentario,te decía que tu receta es muy buena de aprovechamiento,buen empleo de los alimentos,cariños y abrazos.se ve

    RispondiElimina
  5. maya ce bine ca ai gradina
    flory si eu ador dovleceii ii fac si cu paste
    rosita vargas-gracias

    RispondiElimina
  6. ce apetisant arata....mmm, si cat de bun trebuie sa fie!
    o zi frumoasa!

    RispondiElimina
  7. Tare bine mai arata si sigur este foarte bun! cred ca voi incerca si eu pentru ca imi plac dovleceii iar reteta ta este super. O zi cat mai frumoasa!

    RispondiElimina
  8. Que bonita te ha quedado la receta, enhorabuena.
    Besitos

    RispondiElimina
  9. mersi fetelor,chiar e ca o frittata mai inalta,o zi buna

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...