Passa ai contenuti principali

Prajitura cu gris si iaurt

DSC07750


DSC07746


DSC07735


O prajitura usor de facut,economica dar foarte,foarte buna la o cafea sau cand vreti voi.Am mai facut tipul asta de prajitura dar acum m-am inspirat de pe blogul "bucatariaturceasca",imi facea cu ochiul asa tare poza de acolo ca nu am rezistat sa nu o incerc si nu regret,nu e buna e foarte buna.!!Nil iti multumesc,ai avut dreptate ca e buna,toata tava nu s-a mancat inca dar jumatate nu mai este.....

Ingrediente 4 oua,1 pahar iaurt(cca 250gr),1 pahar ulei,2 pahare faina,1 pahar gris,1 pahar zahar,1 pachet praf copt,un praf sare,coaja de la o lamaie
Sirop-4 pahare apa,3 pahare zahar,zeama de la o jumatate lamaie-se fierb toate,eu le-a, lasat la foc moderat cca 15 minute sa iasa un sirop mai gros,(nu am folosit tot siropul eu pentru ca alor mei le place insiropata dar nu prea ,cine doreste mai mult isi pune cand o manaca)

Modul de preparare-se bat ouale cu srea si zaharul se adauga iaurt,ulei,faina,gris si praful de copt,se coace la foc moderat,cand s-a racit se insiropeaza cu siropul rece,atat cat va place.

Commenti

  1. Mi-ai facut pofta de ceva dulce.Arata bine!Pupici.

    RispondiElimina
  2. beatrice nu dureaza mult sa o faci,incearca,o zi buna
    nil arata bine dar se mananca repede,o zi buna
    stefania grazie,una bella giornata

    RispondiElimina
  3. Arata super , asa pufoasa! Eu am facut ceva asemanator , fara sirop si cu fructe. O pun si eu pe lista!
    ciaoooo!

    RispondiElimina
  4. retete ina mersi ,dar gargarita ta? imi vine sa o mananc din ecran
    nicoleta-e buna si se face rapid fara munca multa,dar se mancaca si mai repede
    p seara buna tuturor

    RispondiElimina
  5. Eu ma dau în vînt tare dupa prajiturile însiropate.Îmi place mult prajiturica ta!

    RispondiElimina
  6. Ce bine arata, imi plac mult dulciurile turcesti ;-)

    RispondiElimina
  7. Arata excelent.Cu siguranta am s-o incerc.
    Te pup si-ti doresc o zi faina.

    RispondiElimina
  8. multumesc fetelor,incercati-i e buna si usor de facut,o seara minunata

    RispondiElimina
  9. Delicioasa praji, dar ce dimensiuni are tava ta? A mea nu a iesit asa inalta. Pup!

    RispondiElimina
  10. timeea ma bucur ca ti-a placut ,daca imi aduc bine aminte am facut intr-o tava de 20/30,te pup

    RispondiElimina
  11. Am făcut în seara asta prăjitura și eu :D perfecta :X singurul lucru pe care l-am schimbat puțin e ca am pus mai multa lămâie in sirop și plus o esența de lămâie în compoziție deoarece nu îmi plac prăjiturile foarte dulci . A ieșit perfect iubesc rețeta asta. Mulțumesc mult Yaya6

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...