Passa ai contenuti principali

Tort inimioara cu inimioare

Pentru ca azi e o zi speciala,ziua sotului meu caruia ii doresc multa sanatate si fericire un tortulet in forma de inimioara il asteapta,La multi ani din partea mea,a lui Teodor si a Biancai,te iubim mult.
Un tort cu pandispan alb simplu,crema cu ciocolata si mascarpone,decoratiile din pasta de zahar(revin cu reteta detaliata)


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic



Image and video hosting by TinyPic





Image and video hosting by TinyPic




Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic

Commenti

  1. Foarte frumos tortul!!.. La multi ani sotului...
    Sper sa ajung sa fac si eu pasta de zahar... trandafirul e superb!

    RispondiElimina
  2. mersi felis,incearca sa faci pasta de zahar in casa,eu o fac in casa dar o data am cumparat gata facuta de la magazin si nu am fost deloc multumita,cea facut in casa e moale ,maleabila si poti sa tejoci cu ea ca si cu plastilina,o zi buna

    RispondiElimina
  3. Un tort superb...nici eu nu am facut pasta de zahar...La multi ani sotului !

    RispondiElimina
  4. mariette mersi mult,pasta de zahar mi se pare usor tare de facut si se lucreaza bine cu ea,trebuie neaparat sa folosesti zahar pudra cumparat de la magazin,nu facut in casa

    RispondiElimina
  5. superb tortul si decorarea, pacat ca n-ai facut colorate inimioarele si trandafirul ca erau si mai de mare efect,un 10+ de la mine si La multi ani!!!! sotului tau

    RispondiElimina
  6. doinitza as fi vrut si eu sa le fac colorata ,un galben mai intens dar era un tort pe ultima suta de metri si atat colorant aveam in casa,te pup si o zi minunata

    RispondiElimina
  7. Frumos tortul,iar crema cred ca fost delicioasa.O sa incerc si eu reteta cu ciocolata si mascarpone.Eu am folosit mascarpone in combinatie cu altceva.te pup.

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...