Passa ai contenuti principali

Prajitura de post cu gem de prune si glazura de zahar

20110325_182


20110325_187


20110325_179


Inrgrediente foi-250gr margarina,375 gr faina,180gr zahar pudra,un praf sare,o lingurita rasa bicarbonat sodiu stins cu zeama de lamaie,coaja rasa de la o lamaie si vanilie
Ingrediente glazura-200gr zahar pudra,3-4 linguri apa fierbinte,colorant sau cacao,o lingura ulei
Se face aluatul ,se lasa sa stea la rece 1-2 ore,se imparte in doua se intind doua foi,una se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt,se pune apoi un strat de gem de prune,apoi cea de-a doua foaie,se coace la foc moderat.Se amestea apoi separat ingredientele pe tru glazura,trebuie sa iasa ca o smantina foarte groasa,si se intinde pe prajitura calda(eu am colorat un pic de glazura cu cacao si am pus peste cea roz)

Commenti

  1. Foarte buna ideea mai ales ca suntem in post, si pentru cine mai pofteste la dulciuri...

    RispondiElimina
  2. Foarte bine arata,,,si yamiiii ca-mi place gemul de prune,,,,,,pupp si o seara faina!!!

    RispondiElimina
  3. multumesc fetelor si o seara excelenta

    RispondiElimina
  4. Foarte buna colectia ta de dulciuri de post si foarte atragatoare,si daca mai reusesti sa tii postul...atunci" jos palaria"
    Pe curand si ...pupicei!!!

    RispondiElimina
  5. petronela mersi,tin postul tot,cand ai cate o lovitura de la viata,te apropii asa mult de Dumnezeu,caci el e singurul nostru prieten adevarat care ne poate ajuta

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...