Passa ai contenuti principali

Mamaliga cu "tochitura" de legume

m3


m2


m1


Inventare ceva de post mai diferit ,mi-a venit o idee ,pofta de mamaliga si am combinat-o cu cateva legume.
Ingrediente-o mamaliga moale,moale,o ceapa,un catel de usturoi,mazare,cartofi,rosii,pastai,sare,piper,ciuperci
Se taie toate ingredientele in bucati potrivit de mari ,intr-o cratita cu putin ulei se pune ceapa si usturoiul,se adauga putina sare si ae adauga toate celelate legume mai putin rosiile,se innabusesc adaugand din cand in cand cate putina apa ,cand sant aproape gata se adauga rosiile taiate marunt,se mai lasa pe foc cca 5 minute.Intr-o tava tapetata cu un pic de margarina se pune un strat de mamaliga un strat de tochitura mamaliga si iar tochitura de legume,daca aveti branza de post se rade deasupra si se baga la cuptor.

Commenti

  1. Da, buna ideea ta de tochitura de post.

    RispondiElimina
  2. minoki chiar a fost buna si ne-am facut pofta,o zi buna

    RispondiElimina
  3. Initial am crezut ca-i o prajitura.Faina ideea!

    RispondiElimina
  4. mariette sa stii ca-ti trece pofta de tochitura adevarata,o seara minunata

    RispondiElimina
  5. excelenta ideea...Nu am mancat niciodata, dar dupa cum arata trebuie sa fie foarte buna!

    un weekend placut!

    RispondiElimina
  6. Multumescyaya6!
    iti doresc multe binecuvantari,felicitari ptr blog
    pupici:)

    RispondiElimina
  7. Misto idee!Tebuie s-o fac si eu!Ador mamaliga! :D

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...