Initial am vrut sa fac crostata cu ricotta si ciocolata pe care am vazut-o la nico si mi-a facut o pofta..dar neavand in casa ricotta am facut doar cu ciocolata
Ingrediente-baza-250 gr faina,125 gr unt,100gr zahar,2 galbenusuri,0 lingurita rasa praf de copt,vanilia si sare.Pentru umplutura-100 gr unt,200gr ciocolata,120 gr zahar,25 gr faina,2 oua,25 gr cacao,esenta rom.
Modul de preparare-se face baza amestecand toate ingredientele si se lasa jumatate de ora acoperita,timp in care se face umplutura-se topeste ciocolata si se raceste la temperatura camerei apoi se adauga ouale amestecate in prealabil cu zaharul,apoi faina aamestecata cu cacao si la urma untul moale si esenta rom.
Se intinde o foaie se pune in tava cu hartia de copt ,deasupra se pune umplutura de ciocolata iar deasupra cateva linii de aluat in forma care doriti(linii,inimioare,cercuri...),se coace la foc moderat
Crostata e minunata.
RispondiEliminaNu am facut cu ciocolata niciodata,dar trebuie ca-i buna.
La urma urmelor e varianta superioana pentru
pane con cioccolato.:)
lia si pentru mine a fost pentru prima data,e buna,pana acum am facut cu gem ,cu mere,dar e buna si cu ciocolata,o saptamana buna
RispondiEliminaInteresanta reteta...si arata si super gustos!
RispondiEliminamersi mariette,
RispondiEliminaAm venit sa iau si eu o bucatica ..daca a mai ramas!
RispondiEliminaAzi de 1 Martie, iti doresc din suflet o primavara insorita !
bacioni
Que rica crostata,que manea de hacer tantos dulces ricos es una maravilla,pentru culinare,ímbrátisari,chao .
RispondiElimina