Passa ai contenuti principali

Crostata cu ciocolata








Image and video hosting by TinyPic





Initial am vrut sa fac crostata cu ricotta si ciocolata pe care am vazut-o la nico si mi-a facut o pofta..dar neavand in casa ricotta am facut doar cu ciocolata
Ingrediente-baza-250 gr faina,125 gr unt,100gr zahar,2 galbenusuri,0 lingurita rasa praf de copt,vanilia si sare.Pentru umplutura-100 gr unt,200gr ciocolata,120 gr zahar,25 gr faina,2 oua,25 gr cacao,esenta rom.
Modul de preparare-se face baza amestecand toate ingredientele si se lasa jumatate de ora acoperita,timp in care se face umplutura-se topeste ciocolata si se raceste la temperatura camerei apoi se adauga ouale amestecate in prealabil cu zaharul,apoi faina aamestecata cu cacao si la urma untul moale si esenta rom.
Se intinde o foaie se pune in tava cu hartia de copt ,deasupra se pune umplutura de ciocolata iar deasupra cateva linii de aluat in forma care doriti(linii,inimioare,cercuri...),se coace la foc moderat

Commenti

  1. Crostata e minunata.
    Nu am facut cu ciocolata niciodata,dar trebuie ca-i buna.
    La urma urmelor e varianta superioana pentru
    pane con cioccolato.:)

    RispondiElimina
  2. lia si pentru mine a fost pentru prima data,e buna,pana acum am facut cu gem ,cu mere,dar e buna si cu ciocolata,o saptamana buna

    RispondiElimina
  3. Interesanta reteta...si arata si super gustos!

    RispondiElimina
  4. Am venit sa iau si eu o bucatica ..daca a mai ramas!
    Azi de 1 Martie, iti doresc din suflet o primavara insorita !
    bacioni

    RispondiElimina
  5. Que rica crostata,que manea de hacer tantos dulces ricos es una maravilla,pentru culinare,ímbrátisari,chao .

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.