Passa ai contenuti principali

Tort Teo (3 anisori)






Puirul meu mic,Teodot a implinit pe 23.01.2010 trei anisori,La multi ani puiut mic ,sanatate multa si noroc in viata. M-am inspirat dintr-un blog pe care il admir mult,blogul Lissa's Cakes.
Ingrediente blat-3 oua,3 linguri apa,150gr zahar,50 gr amidon,50 gr nuci macinate,75 gr faina,0 lingurita rasa praf de copt
Crema  cu fructe-500 gr fructe compot,400ml frisca,2 linguri zahar,vanilie,200ml suc compot,20 gr gelatina
Crema de ciocolata-250gr mascarpone,400ml frisca,200gr ciocolata,10gr gelatina,esenta rom
Se face un blat din ingredientele de mai sus-se bat albusurile spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul,apa,faina si amodonul amestecate cu praful de copt si la urma nucile,se coace la foc moderat,se lasa sa se raceasca si se taie in doua
Crema de fructe-se amesteca frisca cu zaharul si vanilia,gelatina se pune la inmuiat 10 minute in suc de compotsi apoi pe abur sau la microunde,se pune apoi peste fructele taiate marunt si apoi se adauga frisca
Crema de ciocolata-se amestaca frisca cu mascarponele,se topeste cioccolata si se adauga peste,separat se topeste gelatina in cca 100ml de lichid-apa sau suc de compot) si apoi se adauga si  ea in compozitie.
Montarea tortului-se pune o foaie de tort (in forma de tort in care s-a copt blatul)care se stropeste putin cu suc de compot,se adauga una din creme,la alegere,apoi cealalta si ultima foaie de tort stropita si ea cu suc de compot,se orneaza dupa plac cu pasta de zahar sau cu frisca.
Msinuta eu am facut-o mai intii,am construit-o dintr-un blat de tort facut separat si apoi amacoperit-o cu pasta de zahar

Commenti

  1. La Multi Ani,puiutului tau...sa fie sanatos,voios...,sa va aduca numai bucurii!
    Frumos tortul!

    RispondiElimina
  2. La multi ani,puiut!Sa cresti mare si sanatos!
    Mami,felicitari pentru tort!

    RispondiElimina
  3. Wow ..superb !!
    Sa-ti traiasca cel mic sanatos si sa-ti aduca numai bucurii!
    La multi ani ..si un pupic !

    RispondiElimina
  4. dana,mimi ,nicoleta va multumesc din suflet

    RispondiElimina
  5. Super tortul! Sa-ti traiasca puiul si sa fie sanatos.

    RispondiElimina
  6. cristina mersi mult,o saptamana super

    RispondiElimina
  7. La multi ani fiului tau!!! Multa sanatate si fericire ii doresc.
    Tortul e superb!!

    RispondiElimina
  8. mersi mult bianca,o seara buna( mai ales ca ai acelasi nume ca si fiica mea)si o saptamana excelenta

    RispondiElimina
  9. La multi ani puiului tau....foarte frumos tortul!

    RispondiElimina
  10. mersi mult diana,un sfarsit de saptamana placut

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.