Passa ai contenuti principali

Paste cu gamberi(creveti)

Ingrediente-o ceapa mica,un catel de usturoi,sare,piper,3-4 dovlecei,500gr creveti ,ulei de masline,se pune intr-o cratita cca 50 ml ulei de masline,ceapa taiata marunt si catelul de usturoi taiat in jumatate,se adauga un pic de sare si se lasa la foc mic sa se innabuseasca ceapa,adaugand si putina apa,se taia dovleceii cubulete si se adauga peste ceapa,se mai adauga putina apa si se lasa sa fiarba la foc mic ,apoi se adauga si crevetii si se mai lasa pe foc pana cand crevetii sant facuti,la sfarsit se mai adauga un cub de delicat,piper,sare si doua lingurite de unt sau margarina  ,trebuie sa aiba un pic de sos,mai lichid,pt ca absorb apoi pastele,separat se fierb pastele,eu am facut pt trei persoane cca 280-300 gr paste si cand sant fierte se scurg de apa si se pun in sos,se mai lasa pe foc cca 3-4 minute amestecand ca sa intre sosul in paste,se servesc calde .

Commenti

  1. Doar ce am facut aceasta reteta!!a iesit minunat desi am pus si putin vin si am stors un pic de lamaie pentru ca mi se parea cam gretos..oricum pastele cu crevetii mi-au iesit super,mersi muult ca ai postat aceasta reteta:D te pup!!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...