

Aceasta reteta am gasit-o pe internet dar cum prevedea budinca si nu aveam in casa in acel moment am modificat-o folosind crema ganache.
Ingrediente 7 oua
200gr zahar
50gr nuca cocos
100gr mac
4 linguri cu faina
un praf de copt
un praf de sare
Se separa albusurile de galbenusuri,se bat albusurile spuma si se adauga la final cand sant bine batute 3 lunguri de zahar din cele 200gr,separat se bat galbenusurile cu zaharul ramas si se adauga peste albusuri.Intr-un vas se amesteca toate ingredientele ramase si putin cate putin se pun peste albusuri amestecate in prealabil cu galbenusurile,amestecand lejer de sus in jos,se tapateaza o tava cu hartie de copt si se pune compozotia,se coace la foc moderat.
Crema 200gr ciocolata
200gr frisca lichida
Se pun ciocolata rupta bucatele si frisca lichida intr-un vas pe aburi si se topeste fara sa fiarba,apoi se lasa la racit in frigider pentru cca 2 ore,dupa ce s-a racit bine sa fruleaza cu mixerul si crema ganache e gata.
Mai avem nevoie de niste biscuiti eu am folosit 2 pachetele si de inca 300-350gr ciocolata topita pentru turnat deasupra.
Crema ganache se toarna peste blatul cu mac,deasupra se pune un rand de biscuiti si deasupra se pune in strat de ciocolata topita(eu cand am topit ciocolata am adaugat 50gr frisca lichida,asa ciocolata nu pocneste cand tai prajitura.Deasupra am ras cioclata alba.
Ingrediente 7 oua
200gr zahar
50gr nuca cocos
100gr mac
4 linguri cu faina
un praf de copt
un praf de sare
Se separa albusurile de galbenusuri,se bat albusurile spuma si se adauga la final cand sant bine batute 3 lunguri de zahar din cele 200gr,separat se bat galbenusurile cu zaharul ramas si se adauga peste albusuri.Intr-un vas se amesteca toate ingredientele ramase si putin cate putin se pun peste albusuri amestecate in prealabil cu galbenusurile,amestecand lejer de sus in jos,se tapateaza o tava cu hartie de copt si se pune compozotia,se coace la foc moderat.
Crema 200gr ciocolata
200gr frisca lichida
Se pun ciocolata rupta bucatele si frisca lichida intr-un vas pe aburi si se topeste fara sa fiarba,apoi se lasa la racit in frigider pentru cca 2 ore,dupa ce s-a racit bine sa fruleaza cu mixerul si crema ganache e gata.
Mai avem nevoie de niste biscuiti eu am folosit 2 pachetele si de inca 300-350gr ciocolata topita pentru turnat deasupra.
Crema ganache se toarna peste blatul cu mac,deasupra se pune un rand de biscuiti si deasupra se pune in strat de ciocolata topita(eu cand am topit ciocolata am adaugat 50gr frisca lichida,asa ciocolata nu pocneste cand tai prajitura.Deasupra am ras cioclata alba.
Cat de bine arata.
RispondiEliminaO seara faina.
mersi mult,micul,si tie iti doresc o saptamana buna,te pup
RispondiElimina