Passa ai contenuti principali

Prajitura cu mac si ciocolata




Aceasta reteta am gasit-o pe internet dar cum prevedea budinca si nu aveam in casa in acel moment am modificat-o folosind crema ganache.

Ingrediente 7 oua
200gr zahar
50gr nuca cocos
100gr mac
4 linguri cu faina
un praf de copt
un praf de sare

Se separa albusurile de galbenusuri,se bat albusurile spuma si se adauga la final cand sant bine batute 3 lunguri de zahar din cele 200gr,separat se bat galbenusurile cu zaharul ramas si se adauga peste albusuri.Intr-un vas se amesteca toate ingredientele ramase si putin cate putin se pun peste albusuri amestecate in prealabil cu galbenusurile,amestecand lejer de sus in jos,se tapateaza o tava cu hartie de copt si se pune compozotia,se coace la foc moderat.

Crema 200gr ciocolata
200gr frisca lichida
Se pun ciocolata rupta bucatele si frisca lichida intr-un vas pe aburi si se topeste fara sa fiarba,apoi se lasa la racit in frigider pentru cca 2 ore,dupa ce s-a racit bine sa fruleaza cu mixerul si crema ganache e gata.
Mai avem nevoie de niste biscuiti eu am folosit 2 pachetele si de inca 300-350gr ciocolata topita pentru turnat deasupra.
Crema ganache se toarna peste blatul cu mac,deasupra se pune un rand de biscuiti si deasupra se pune in strat de ciocolata topita(eu cand am topit ciocolata am adaugat 50gr frisca lichida,asa ciocolata nu pocneste cand tai prajitura.Deasupra am ras cioclata alba.

Commenti

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.