


Ingrediente
2kg faina
4 lingurite rase de sare
250gr iaurt
40gr drojdie proaspata
apa calduta cat cuprinde
2 lingurite de zahar
Modul de preparare
Se pune drojdia cu 2 lingurite de zahar si putina apa calda intr-un vas si se lasa cam 15 minute,apoi se pune peste faina si se adauga puntin cate putin apa calduta ,se lasa sa creasca aluatul intr-un loc cald si ferit de curenti,se pune in tavi si apoi se mai lasa sa creasca inca o jumatate de ora,se pune in cuptorul deja preincalzit si se coace la foc moderat cca 45minute,depinde de cuptor.Din acelasi aluat am mai facut niste cornuri umplute cu gem de capsuni si poale in brau(umplutura cu branza)
Paine inca nu am facut cu iaurt, dar cozonac da, si a iesit minunat de pufos si bun.
RispondiEliminaPainea si dulciurile tale sunt foarte, foarte apetisante.
O zi frumoasa sa ai.