Ingrediente
Blat
8oua
8 linguri zahar
8 linguri faina
un varf cutit sare
Creme
Crema ganache alba 200gr ciocolata alba
200 ml frisca lichida
Crema ganache maro 200 gr ciocolata amaruie sau cu lapte
200 ml frisca lichida
Pentru ornat trandafiri din pasta de zahar,reteta este aici:
Modul de preparare
Se face un blat din cele 8 oua(se separa albusurile,se bat spuma si se adauga la sfarsit doua din cele 8 liguri de zahar si se mai mixeaza cateva minute,separat se bat galbenusurile cu celelalte 6 linguri de zahar pana devine o spuma,se adauga acestea peste albusuri,se adauga si un varf de cutit de sare,apoi se adauga treptat cele 8 linguri de faina si se amesteca lejer de sus in jos ca sa nu se lase albusurile,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se coace la foc moderat.
Cremele ganache se prepara astfel
Se prepara un sirop din apa,zahar,coaja de lamaie,vanilie si rom,se fierb toate acestea apoi se lasa sa se raceasca.Se taie blatul in trei se insiropeaza prima felie de blat se adauga prima crema ganache,apoi iar blat insiropat,crema ganache si cealalta felie de blat,se da la frigider.Intre timp se prepara ciocolata pentru imbracat tortul( se pune ciocolata la topir pe baie de aburi apoi se amesteca cu frisca lichida) si se toarne peste tort(tortul l-am asezat pe un gratar) se orneaza dupa bunul plac,eu am facut trandafiri din pasta de zahar.
Commenti
Posta un commento