Passa ai contenuti principali

Tort Lucia




Ingrediente
Blat
8oua
8 linguri zahar
8 linguri faina
un varf cutit sare
Creme
Crema ganache alba 200gr ciocolata alba
200 ml frisca lichida
Crema ganache maro 200 gr ciocolata amaruie sau cu lapte
200 ml frisca lichida
Pentru ornat trandafiri din pasta de zahar,reteta este aici:
Modul de preparare
Se face un blat din cele 8 oua(se separa albusurile,se bat spuma si se adauga la sfarsit doua din cele 8 liguri de zahar si se mai mixeaza cateva minute,separat se bat galbenusurile cu celelalte 6 linguri de zahar pana devine o spuma,se adauga acestea peste albusuri,se adauga si un varf de cutit de sare,apoi se adauga treptat cele 8 linguri de faina si se amesteca lejer de sus in jos ca sa nu se lase albusurile,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se coace la foc moderat.
Cremele ganache se prepara astfel
Se prepara un sirop din apa,zahar,coaja de lamaie,vanilie si rom,se fierb toate acestea apoi se lasa sa se raceasca.Se taie blatul in trei se insiropeaza prima felie de blat se adauga prima crema ganache,apoi iar blat insiropat,crema ganache si cealalta felie de blat,se da la frigider.Intre timp se prepara ciocolata pentru imbracat tortul( se pune ciocolata la topir pe baie de aburi apoi se amesteca cu frisca lichida) si se toarne peste tort(tortul l-am asezat pe un gratar) se orneaza dupa bunul plac,eu am facut trandafiri din pasta de zahar.

Commenti

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.