Passa ai contenuti principali

Tort Teodor




Ingrediente:
Blat
-10 oua
-10 linguri de zahar
-10 linguri de faina
un praf de sare

Crema
-6 galbenusuri
-300gr zahar
-300ml lapte
-30gr gelatina
-2 compoturi macedonia
-1 compot de ananas
-arome pentru sirop
-500gr frisca

Pentru ornat
-400ml frisca
-paste marshmellows pentru diferite forme(200gr marshmallow,500gr zahar pudra cumparat,2 linguri de apa)

Mod de preparare

Crema:Se bat bine cele 6 galbenusuri cu 300gr zahar,dupa care se adauga laptele fierbinte,amestecat cu vanilie,putin cate putin.Se obtine o crema care se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa ca o smantana,se da la rece,intre timp se dizolva gelatina in zeama de compot si se amesteca cu crema calduta.Cand crema s-a racit se amesteca cu frisca si apoi se adauga fructele din compot.Din zeama da la compot,la care am mai adaugat apa si zahar dupa gustul meu,arome am facut siropul pentru insiropat blatul.

Blat:Se face un blat din 10 oua(se separa ouale,se bat separat albusurile,se bat galbenusurile cu zaharul,se amesteca cu albusurile si la final se adauga faina,se coace la foc moderat)

Se taie blatul in trei parti,am tapetat tava in care l-am copt cu folie si am pus primul blat,crema,iar blat,crema si ultimul blat,se lasa la rece pana a doua zi.

Se orneaza dupa bunul plac,pofta buna.

Commenti

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...