Passa ai contenuti principali

Tort Bianca




Tort cu doua creme bune si mai ales rapide pentru ca sunt facute fara multa fierbere,aproape la rece.



Ingrediente:
Blat
-8 oua
-8 linguri de zahar
-8 linguri de faina
-un praf de sare

Crema 1
-400gr iaurt cu fructe(fructe de pasure am pus eu,mai dulce)
-4 foi de gelatina(8gr)
-50gr zahar
-200ml frisca

Crema 2
-2 foi de gelatina
-200ml frisca
-jumatate de borcan de gem(eu am folosit de capsuni)
(reteta asta de crema apartine lui Pupi,si e nemaipomenit de usor de facut si buna)

Pentru ornat
-frisca(eu am folosit 200ml frisca)
-trandafiri facuti din marshmallows

Modul de preparare:


Se face un blat din 8 oua (se separa ouale,se bat separat albusurile,se bat galbenusurile cu zaharul,se amesteca cu albusurile si la final se adauga faina,se coace la foc moderat).

Pentru Crema 1:se dizolva gelatina in putina apa rece pentru 10 minute,apoi se pune putin pe foc dar fara sa fiarba,iaurtul se amesteca cu zaharul si se adauga si gelatina,la sfarsit se adauga frisca,rapid,usor,fara foc si buna.

Pentru crema 2: se pune la fel gelatina in putina apa rece pentru 10 minute apoi se pune pe foc putin fara sa o fierbem,separat se pune gemul cu putina apa intr-o cratita pe foc ca sa-l facem un pic mai lichid(daca e prea scazut),se adauga gelatina,se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se adauga frisca si gata si a duoa crema.

Se taie blatul in trei se insiropeaza cu un sirop preparat anterior si racit sau cu zeama din compot,se umple cu crema si se orneaza dupa bunul plac.




Commenti

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...