Passa ai contenuti principali

Post

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...

Serbetul copilarie mele

Demult caut acest serbet prin toate magazinele,il adoram cand eram mica pe vremea comunismului,poate cineva isi mai aminteste de el,cand l-am gasit la un magazin penny din oradea am zis ca nu-i adevarat,m-am intors cu 30 de ani in urma in copilaria mea,o bucurie imensa. Imi place mult cu apa rece la zero grade,incercati si voi.. Ingrediente -serbet de vanilie sau cu aroma de trandafir,apa,cuburi de gheata Se pune intr-un pahar apa cu multe multe cuburi de gheata si se i-a o lingurita cu mult mult serbet si se lasa cateva minute in pahar sa se intareasca apoi se serveste

Tort cu crema de unt ,cacao si esenta de rom

Initial  am plecat de la o reteta de prajitura,vroiam o prajiturica cu aroma de rom,dar pana la urma a devenit o prajitura deghizata intr-un tort Ingrediente blat  4 oua 1 cani de zahar 21cani de faina 5linguri de apa un varf de cutit de sare 3 linguri ulei   Ingrediente crema de unt 250gr unt 500 gr zahar pudra  3 linguri cacao esenta rom 2 lingurite apa   Se bat albusurile spuma,apa cu zaharul se face un sirop pe foc si fierbinte se pune peste albusuri,se mixeaza pana se raceste putin,cand s-a mai racit se adauga galbenusurile unul cate unul uleiul cate putin,sarea si faina.In tava tapetata cu hartie de copt se coace blatul la foc moderat,tava mea este patrata 21/21cm   Crema se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pudra si apoi se adauga cacao si esenta de rom. Se taie blatul rece in doua si se pune crema la mijoc,eu l-am decorat cu pasta de zahar.A fost minunata,au mancat-o ai mei...

Rulada cu capsuni intregi

Ingrediente blat un blat simplu de cacao -6 oua,5 linguri faina,3 linguri ulei,6 linguri zahar,2 linguri pline cacao ,esenta rom Se separa albusurile de galbenusuri se mixeaza galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana devine o spuma albicioasa,separat se bat albusurile spuma cu un praf de sare,se adauga apoi zaharul ramas,se adauga galbenusurile uleiul esenta de rom si faine amestecand lejer de jos in sus.Se coace la foc moderat in tava mare de la cuptor. Crema este crema de frisca  250 ml frisca lichida,3linguri miere, 6 gr gelatina ,esenta vanilie Se pune gelatina la dizolvat in putina apa rece,dupa 10 minute se pune in microunde sau pe aburi sa se inmoaie,separat se bate frisca,se adauga apoi mierea  Se tapeteaza o tava de cozonac cu folie alimentarase tapeteaza cu blat tava,trebuie sa reusim sa taiem din blat o parte pentru capac,se pune jumatate de crema ,se infing capsunile in crema si apoi se pune cealalta jumatate d...

Aperitiv cu mousse de ton si branza

Ingrediente blat 4 oua,4 linguri ulei,2 linguri iaurt,un praf sare,4 linguri faina,2 lingurite praf de copt,8 linguri branza rasa Ingrediente mouse-200ml frisca fara zahar,100 gr ricotta sau branza de vaci,sare,200 gr ton la conserva Modul de preparare-se face un blat din ingredientele respective astfel-se amesteca toate mai putin albusurile,albusurile se bat spuma si se adauga la urma amestecand lejer,se imparte compozitia in doua si se coc doua blaturi in tavi de cozonac,eu cand s-au racit le-am taiat in doua pe lungime Crema -se bate frisca,se amesteca separat jumatate din cantitatea de ricotta cu tonul  mixat iar cealalta jumatate se amesteca cu spanac sau rucola mixata,in ambele compozitii se adauga cate jumatate din cantitatea de frisca,se sareaza dupa gust.In crema de ton eu am adaugat bucatele de ardei gras rosu. Se pune uin tava in care s-a copt blatul folie alimentara primul blat,crema de ton,blat crema cu spanac sau rucola ,blat..... Se da la...

Tort "Pat"

Tortul acesta l-am facut cu mare placere pentru o prietena,e primul meu tort mai deosebit,am trecut de perioada febrei examenelor pe care la-am trait alaturi de fetita mea pentru intrarea la liceu ,ieri cu bucurie maxima in suflet caci am luat rezultatele examenelor si pentru ca a ajuns acasa plina de bucurie spunandu-mi" am teminat cu 10" m-am apucat fericita sa finalizez acest tort,ai o bucurie imensa in sufleet cand primesti vesti pozitiva de la copii tai si mai ales ca ea a reusit ca intr-o tara straina sa dovedeasca profesorilor si colegilor ei caci romanii in strainatate nu au venit numai sa fure si sa faca Romania de rusine,ci si sa dovedeasca ca putem fi mandri de noi,asa am uitat si noi ca parinti pentru cateva clipe macar de situatiile neplacute cu care neconfrutam cateodata aici printre straini. Dar nu vreau sa va plictisesc prea mult cu starile mele emotionale ,cu problemele si bucuriile mele,si poate si ale altor multi romani ca noi,dar simteam nevo...

Aroma de cirese la pahar

   Crema de cirese-2 foi de gelatina,200ml frisca,jumatate de borcan de gem de cirese Se pune gelatina in putina apa rece pentru 10 minute apoi se pune pe foc putin fara sa o fierbem,sau la microunde,separat se pune gemul cu putina apa intr-o cratita pe foc ca sa-l facem un pic mai lichid(daca e prea scazut),se mixeaza,se adauga gelatina,se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se adauga frisca Crema de frisca200 gr frisca lichida ,2 linguri lapte,2 linguri miere de albine,5 gr gelatina Se bate frisca,se pune la moi gelatina in putina apa rece apoi dupa 10 minute se pune la microunde sau pe baie de aburi sa se topeasca,in frisca deja batuta se adauga mierea laptele , gelatina,vanilia. Ciocolata topita pentru decorat paharele si gem de cirese Se topeste ciocolata, cu ajutorul unei pensule se decoreaza orice modele dorim pe interiorul paharelor tinute in prealabil la congelator pentru circa 15 minute,se pune un strat crema de cirese se pune pararu...