Passa ai contenuti principali

Brownies cu fasole rosie asuki





Dulce fara faina ,fara zahar ,fara produse lactate
Un ingredient care nu m-as fi gandit niciodata sa -l folosesc la un dulce
....FASOLEA ROSIE ASUKI...inlocuieste foarte bine faina alaturi de putina cacao ..
Ingrediente-100 gr fasole rosie Asuki,150 ml sirop de artar,40 gr cacao,100 gr ciocolata amaruie ( eu data viitoare pun cu lapte),250 gr albus ou,50 ml masline,,un praf sare ,esenta vanilie
Fierbem fasolea scurgem de apa ,mixam fasolea cu cacao , siropul de artar,un praf sare si vanilia.Separat topim ciocolata si adaugam uleiul peste care adaugam fasolea cu cacao si amestecam cu un tel.Separat se bat albusurile spuma si se adauga putin cate putin peste compozitia cu fasole amestecand lejer de sus in jos ca sa ramana aerul incorporat pt ca prajitura sa creasca deoarece nu contine praf de copt.Tapetam o tava cu hartie de copt punem compozitia si coacem pt 40-50 minute la 160 grade ,se face proba scobitoarei .Am topit apoi circa 150 gr ciocolata alba cu 10ml ulei floarea soarelui si cand e inca calduta ptajitura am pus-o ca o glazura si decorata cu ciocolata topita amaruie.tava 20/25cm aproximativ

Commenti

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Lichior amaretto-cu gust delicat de samburi de caisa

Mereu cumparam acest lichior renumit"AMARETTO DISARONNO",pana cand intr-o zi am apelat la tuica noastra romaneasca sanatoasa si naturala sa ma ajute ,m-a ajutat asa de bine caci de acum voi face mereu in casa acest digestiv cu aroma de samburi de caisa,e minunat servit cu cuburi de gheata!! Cu aceasta reteta particip la concurs pe  http://www.reteteculinare.ro/forum/ si voi cu retete si idei noi,va aspteptam!!!! Ingrediente-500ml apa,500ml alcool 90 grade( eu sincer am folosit o tuica naturala tare,e mult mai sanatoasa),100 gr samburi de caisa,350 gr zahar tos Modul de preparare se dizolva zaharul in apa calda,se caramelizeaza separat 3 linguri de zahat int-ro cratita si se adauga peste siropul de zahar,se taie samburii de caisa in doua sau trei fara sa-i sfaramitati caci iese lichiorul tulbure,se pun samburii in alcool si se lasa pentru 2 ore intr-o sticla de sticla inchisa ermetic,dupa o ora se adauga si siropul de zahar peste sambur...