Passa ai contenuti principali

Brownies cu fasole rosie asuki





Dulce fara faina ,fara zahar ,fara produse lactate
Un ingredient care nu m-as fi gandit niciodata sa -l folosesc la un dulce
....FASOLEA ROSIE ASUKI...inlocuieste foarte bine faina alaturi de putina cacao ..
Ingrediente-100 gr fasole rosie Asuki,150 ml sirop de artar,40 gr cacao,100 gr ciocolata amaruie ( eu data viitoare pun cu lapte),250 gr albus ou,50 ml masline,,un praf sare ,esenta vanilie
Fierbem fasolea scurgem de apa ,mixam fasolea cu cacao , siropul de artar,un praf sare si vanilia.Separat topim ciocolata si adaugam uleiul peste care adaugam fasolea cu cacao si amestecam cu un tel.Separat se bat albusurile spuma si se adauga putin cate putin peste compozitia cu fasole amestecand lejer de sus in jos ca sa ramana aerul incorporat pt ca prajitura sa creasca deoarece nu contine praf de copt.Tapetam o tava cu hartie de copt punem compozitia si coacem pt 40-50 minute la 160 grade ,se face proba scobitoarei .Am topit apoi circa 150 gr ciocolata alba cu 10ml ulei floarea soarelui si cand e inca calduta ptajitura am pus-o ca o glazura si decorata cu ciocolata topita amaruie.tava 20/25cm aproximativ

Commenti

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)